15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Frake gevelbekleding geeft je huis een mooi uiterlijk

WonenFrake gevelbekleding geeft je huis een mooi uiterlijk

Is de buitenkant van je huis toe aan een fikse opknapbeurt? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de kozijnen van een nieuw verfje voorzien en de voordeur vervangen. Ook kun je de tuin eens flink aanpakken. Dat zorgt al voor een heel ander gezicht. Maar wat nu als je nog een stapje verder gaat? Je kunt dan, bijvoorbeeld, de gevel bekleden. Met Frake gevelbekleding zorg je ervoor dat je huis een totaal ander uiterlijk krijgt. Een ander voordeel van Frake gevelbekleding is dat je een extra laagje om je huis maakt. En dat zorgt weer voor meer isolatie. Met de huidige energieprijzen is dat echt een aanrader!

Waarom zou je kiezen voor Frake gevelbekleding?

Frake gevelbekleding is een natuurproduct en dat zie je. Frake gevelbekleding geeft een robuuste, stoere uitstraling. En dat is net wat veel huizen goed kunnen gebruiken. Je kunt de Frake gevelbekleding natuurlijk schilderen in een mooie kleur, maar je kunt er ook voor kiezen om er niets aan te doen. Het zal dan, in de loop der jaren, steeds mooier worden en meer uitstraling krijgen. Frake gevelbekleding wordt gemaakt van zeer duurzaam verbouwd hout. Er worden telkens maar een paar bomen gekapt en dan wordt het bos de tijd gegund om weer aan te groeien.

Ook erg geschikt voor andere buitentoepassingen

Dankzij de enorm lange levensduur en de extra verduurzaming die plaatsvindt in de fabriek, is Frake hout niet alleen geschikt als gevelbekleding. Je kunt er ook tuinschermen en schuurtjes mee maken. Het hout is dusdanig thermisch gemodificeerd dat je er op kunt rekenen dat het zo goed als niet meer zal krimpen of uitzetten. De ideale houtsoort dus om buiten te gebruiken.

Voor binnen zijn weer andere oplossingen

Stel. Je moet een nieuw binnendeurkozijn maken en stellen. Dan kies je, bij voorkeur, voor een houtsoort die heel hard is en die goed behandeld kan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan Meranti. Meranti is een houtsoort die vaak gebruikt wordt voor het maken van binnendeurkozijnen. Het grote voordeel van Meranti is dus dat het heel hard is. En binnendeurkozijnen hebben nogal wat te verduren. Al die grijpende handen om het kozijn en het botsen van de stofzuiger zullen geen beschadigingen opleveren aan het hout zelf. Hoe je voorkomt dat de verf beschadigt is als volgt: je schildert het kozijn in de gewenste kleur en je lakt het daarna af met een flink harde lak. Zo voorkom je schade en lelijke plekken!

Check ook deze content

Populaire berichten