15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Je eigen dak bedekken 

WonenJe eigen dak bedekken 

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, dan is de kans aanwezig dat het dak opnieuw bedekt moet worden. Er is momenteel een enorm tekort aan woningen en dus worden ook woningen die in oude staat verkeren vaak snel verkocht. Deze woningen zijn soms al tientallen jaren niet meer onderhouden waardoor de kans enorm groot is dat er lekkages zijn. Lekkages moeten altijd als eerste aangepakt worden voordat je begint met het inrichten van je woning. Als jij eerst je woning inricht, dan is de kans groot dat er veel waterschade ontstaat door de lekkages. Het verbouwen en inrichten van een woning is al super prijzig en je kan op dat moment niet nog een domper gebruiken. Het is prima mogelijk om zelf je eigen dak te bedekken, maar daar heb je natuurlijk wel het juiste gereedschap en materialen voor nodig. In dit artikel vind je meer informatie over het bedekken van je eigen dak en wat daarbij komt kijken. 

 

Het bedekken van een dak is gevaarlijk 

Voordat je start met het bedekken van je dak, is het enorm belangrijk om te weten dat het bedekken van een dak gevaarlijk werk is. Niet door het gereedschap waarmee je moet werken, maar door de hoogte waar jij op werkt. Een val van het dak kan namelijk fataal zijn en dus het is enorm belangrijk om bijvoorbeeld nooit met kinderen je dak te bedekken. Daarnaast moet je altijd aan je veiligheid denken dus als jij geen geschikte ladder hebt, dan is het verstandig om een geschikte ladder aan te schaffen of te huren. Denk altijd aan je veiligheid tijdens dit soort klussen. 

 

Nodige materialen en gereedschap 

Om een dak te kunnen bedekken, is het enorm belangrijk om over de juiste materialen te beschikken. Heb je deze niet, dan is het simpelweg niet mogelijk om je dak goed te bedekken. De meeste Nederlanders kiezen voor EPDM dakbedekking aangezien EPDM van hoogwaardige kwaliteit is en daarnaast vrij goedkoop is. Daarnaast gaat EPDM rol tientallen jaren mee dus je hoeft de komende jaren je dak tenminste niet opnieuw te bedekken. Naast de materialen heb je ook het juiste gereedschap nodig. Je kan hierbij denken aan een vlijmscherp mes, maar ook aan een gasbrander. Een gasbrander heb je namelijk nodig om verschillende rollen EPDM aan elkaar te laten hechten door het te smelten. Natuurlijk is het wel de bedoeling om eerst lijm tussen de stroken te smeren want anders is er een kans aanwezig dat de EPDM rollen niet goed aan elkaar hechten. 

Check ook deze content

Populaire berichten