18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Waarom bestaan er regisseursstoelen?

Vrije TijdWaarom bestaan er regisseursstoelen?

De regisseursstoel is een heel belangrijk meubelstuk op een filmset. Het is een stoel waarin de regisseur zit om de acteurs en cameramannen richting te geven. De regisseursstoel wordt meestal voor een videomonitor geplaatst die laat zien wat de camera ziet.

Wat is een regisseursstoel en wat doet hij?

Een regisseursstoel is een meubelstuk dat wordt gebruikt om de regisseur te laten rusten wanneer hij of zij aan het regisseren is. Het kan van elk materiaal worden gemaakt, maar het is meestal gemaakt van hout. De regisseursstoel wordt ook wel een "regisseurstroon" of "de hete stoel" genoemd. Een paar regisseurs hebben hun stoelen zelfs een naam gegeven, zoals Steven Spielberg, die zijn stoel "King Kong" noemde.

Waarom is de regisseursstoel belangrijk bij het maken van films?

1. De regisseursstoel helpt de regisseur om goed zicht op de acteurs te houden en te kunnen zien wat er voor, achter en rond de acteurs gebeurt. Dit is erg belangrijk voor het regisseren van de acteurs.

2. De regisseursstoel geeft de regisseur autoriteit en macht. Het geeft hem of haar het gevoel een belangrijk persoon op de set te zijn, ook zien alle anderen dat zij naar hem of haar moeten komen voor instructies, advies, enz.

3. Het is inmiddels gewoon een essentieel onderdeel van een regisseur.

Wat zijn enkele tips voor het kiezen van een regisseursstoel?

Een regisseursstoel moet:

  • comfortabel en verstelbaar zijn.
  • Hij moet stevig en stabiel zijn.
  • Hij moet een hoofdsteun en armleuningen hebben.
  • Hij moet een rugleuning hebben die op de juiste hoogte staat zodat de regisseur de monitor kan zien zonder zijn of haar nek te veel te hoeven bewegen.

Regisseursstoel accessoires

Wat ook populair bij een Regisseursstoel is tegenwoordig, is een bijpassend tafeltje. Voor zo een tafeltje heb je ook een tafelkleed nodig. Het is best lastig om een bijpassende tafelkleed te vinden voor bij je tafeltje. Daarom adviseer ik dan ook om een Tafelkleed op maat te vinden. Dit kan soms best duur zijn. Het is belangrijk om een ervaren specialist te vinden. Want het is namelijk heel irritant als het tafelkleed te groot is. Dan steekt hij van alle kanten uit, wat niet te bedoeling is. Wat ook belangrijk is, is dat je het tafeltje goed afmeet, om onzekerheden te voorkomen.

Na het lezen van deze blog hoop ik dat jij hebt geleerd wat de bedoeling en relevantie is van een regisseursstoel. Ook weet je nu wat meer over het maken van een goede setup, voor bij het regisseren. 

 

 

Check ook deze content

Populaire berichten