0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Leuke dingen om te doen op vakantie in Barcelona 

Vrije TijdLeuke dingen om te doen op vakantie in Barcelona 

Barcelona is één van de bekendste steden van Spanje en ook erg populair onder de toeristen. Elk jaar weer is er in grote steden in Spanje een hoop te beleven. Barcelona wordt gezien als één van de leukste steden in Europa en staat vaak op het lijstje van steden om tijdens een rondreis te bezoeken. Je kunt in een stad als Barcelona een hoop verschillende activiteiten ondernemen. Je kunt lekker gaan ontspannen en genieten van het weer, maar ook een hoop verschillende restaurants en monumenten bezoeken.

 

Naar het strand in Barcelona 

Gedurende de zomer is het in Spanje eigenlijk bijna elke dag lekker weer. In tegenstelling tot het afwisselende weer kun je er in Barcelona eigenlijk wel van uit gaan dat het rond de 30 graden is met een hoop zon. De stad Barcelona ligt op ongeveer twee uur vliegen van Nederland, afhankelijk van de locatie waarvan je vliegt. De meeste mensen gaan als ze voor een vakantie Barcelona kiezen lekker naar het strand. Door het warme en zonnige weer is het heerlijk om lekker op het strand te gaan liggen. Zo heb je eigenlijk over de gehele lengte van Barceloneta allemaal prachtige stranden die tot Badalona doorlopen. Als je Ramblas afloopt kom je rechtstreeks het strand op. Wanneer je op vakantie gaat naar Barcelona is de kans ook groot dat je je vooral zult richten op een locatie in de buurt van het strand. Gelukkig zijn er genoeg opties om uit te kiezen en is het huren van strandbedjes niet zo duur in deze omgeving. 

 

Het mooiste uitzicht dat je in Barcelona zult vinden

Buiten het feit dat Barcelona een mooie plek is om lekker naar het strand te gaan, is het ook een stad met een grote culturele diversiteit en heeft het een centrum dat rijk is aan gebouwen uit de verre geschiedenis. In de geschiedenis is het Spaanse rijk onder verschillende keizers en vorsten enorm groot en rijk geworden. Dit kun je aan de gebouwen die je in de stad terugvindt goed terug zien. Eén van de mooiste plekken in de stad Barcelona is misschien wel het uitzicht dat je hebt bij Tibidabo. Dit is een berg die op 512 meter hoogte een uitkijkpunt heeft waar je een groot gedeelte van Barcelona kunt zien. Er gaat een kabelspoorweg naar de top, waar je ook een mooie witte kerk kunt vinden. 

Check ook deze content

Populaire berichten