15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Je eerste huis gekocht? Zo richt je het in.

WonenJe eerste huis gekocht? Zo richt je het in.

Het is in deze tijd niet gemakkelijk om je eerste eigen woonplek te bemachtigen. De woningmarkt staat op zijn kop en dat maakt het er niet makkelijker op. Zoveel vraag, zo weinig aanbod. En daarbij komt ook nog eens dat je de hoofdprijs betaald en er vaak ver overboden wordt. Als je toch een huis hebt weten te kopen, dan heb je vast wel eens op Hypotheekrente.nl gekeken. De hypotheek die je kunt krijgen is natuurlijk hartstikke belangrijk. Het is dan ook aan te raden altijd de actuele hypotheekrente te blijven checken. Goed, je hebt waarschijnlijk door de jaren heen wel wat spullen verzameld voor je uitzet, maar het daadwerkelijk inrichten van alle ruimtes kan best een klus zijn. Misschien weet je nog niet goed welke woonstijl je leuk vindt en wat je nu precies nodig hebt per ruimte. Hoe je de eetkamer, woonkamer en slaapkamer inricht lees je hier.

 

Woonkamer

De woonkamer is vrijwel altijd langwerpig of in L-vorm. Dit maakt de ruimte centraal en eenheid in de woonkamer is dan ook fijn. Je kunt natuurlijk gelijk out of the box denken, maar voor je eerste appartement zou ik de woonkamer eenvoudig en back to basics houden. Je kunt dan nog wel allerlei opvallende accenten toevoegen. Je hebt in ieder geval een comfy bank nodig, een salontafel, vloerkleed, vloerlamp en tv-meubel nodig. Je hebt tv-meubels tegenwoordig ook in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Kies er een die bij de salontafel past.

 

Eetkamer

De meeste woningen bieden geen ruimte voor een aparte eetkamer maar maakt dit deel uit van de woonkamer. In dat geval is het prettig om deze aparte delen van de kamer echt eigen te maken. Wil je dezelfde kleurtinten aanhouden, combineer daarvan dan verschillende materialen zodat de ruimte niet saai wordt. In de eetkamer staat de eettafel natuurlijk centraal en het leuke is dat je hiermee alle kanten op kunt, zowel in vorm en kleur als hoogte en afmetingen. Kies bij de eettafel in ieder geval comfortabele eetkamerstoelen waar je lang op kunt zitten. Mijn favoriet blijft de bruine leren eetkamerstoel, past bijna overal bij. Boven de tafel mag je best een opvallende lamp hangen.

 

Slaapkamer

Voor de slaapkamer is het gebruik van de juiste kleuren het belangrijkst, een verkeerde combinatie kan je nachtrust verstoren. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je kamer langer donker blijft ’s ochtends, lichte kleuren maken de ruimte optisch juist weer groter. Om sfeer aan te brengen kies je voor sfeerverlichting, je kunt dan wel felle verlichting gebruiken als je een boek wilt lezen. Kastjes kun je het best kiezen in de kleur van de muur, dan vallen ze minder op en lijkt de ruimte groter.

Check ook deze content

Populaire berichten