16.6 C
Amsterdam
woensdag, oktober 5, 2022

Werken aan duurzaamheid, hoe doe je dat?

  Het thema duurzaamheid kan je niet ontgaan...

De effecten van Palmolie

Iedereen kent Nutella wel, die heerlijke romige...

Waarom moet je nu alvast alle kerst spullen in huis halen?

Waarom moet je nu al alle spullen...

Met deze tips staat jouw tuin er het hele jaar goed bij

WonenMet deze tips staat jouw tuin er het hele jaar goed bij

We willen er natuurlijk het liefst nog even niet aan denken, maar de zomer raakt op zijn eind en daar staat de herfst alweer voor de deur. De zonnestralen maken plaats voor buien en de tijd voor een warme chocolademelk met slagroom in plaats van een verfrissend ijsje breekt straks aan. Dit is dan ook de tijd dat we niet meer zoveel gebruik zullen maken van de tuin. Toch betekent dat niet dat e de tuin zo achter kunt laten na de laatste barbecue van een paar dagen geleden. Je tuin heeft ook in deze periode wat tijd en aandacht nodig om de winter goed door te komen. Je wilt natuurlijk volgend voorjaar weer lekker van de eerste zonnestralen kunnen genieten, zonder dat je eerst een hels karwei hebt aan de tuin. Daarom lees je hier een aantal tips om jouw tuin het hele jaar door te laten stralen.

 

De aanleg van de tuin

Zijn de tegels nog in goede staat of zijn deze wellicht toe aan vervanging? Of wil je de tegels wel vervangen voor een gazon? Zou een veranda niet een goede toevoeging zijn voor de tuin? Het begint allemaal bij de aanleg van je tuin. Bedenk van tevoren goed wat je wilt en begin op tijd met het maken van een moodboard en ontwerp. Een goed begin is het halve werk, je wilt liever niet halverwege voor verassingen komen te staan. Een goed tuinontwerp kun je prima zelf maken, begin simpelweg met een plattegrond en een lijst met materialen en spullen die je hebt. Denk ook alvast na over het plan met betrekking tot beplanting en verlichting. Als je er toch niet helemaal uitkomt kun je je laten adviseren door een expert die met jou de mogelijkheden bespreekt. Een frisse blik van een vriend of familielid kan je ook al gauw tot nieuwe inzichten brengen.

 

Het onderhoud

Als de inrichting van jouw tuin al helemaal naar wens is, dan kun je deze stap overslaan en gelijk beginnen aan een onderhoudsbeurt. Onkruid vindt zijn weg snel tussen de tegels en zal als eerst weggehaald moeten worden. Je zult al snel merken dat de tuin hierna weer een stuk schoner oogt, al zijn we er natuurlijk nog niet. De hagen en bomen moeten worden gesnoeid, het gras moet worden gemaaid en tegels moeten worden gereinigd met een hogedrukspuit.

 

Zo maak je het af

Nu je tuin de juiste indeling heeft en weer helemaal schoon is kun je aan de leukste klus beginnen, namelijk de finishing touch. Zorg voor voldoende groen in je tuin met een aantal planten of zelfs een leuk boompje. Vervang je saaie tuinmeubelen voor een loungeset aluminium en een fijne hangmat. Omdat de zomer op zijn einde loopt worden veel tuinmeubelen deze periode met korting aangeboden. Zoek bijvoorbeeld eens op “loungeset aanbieding” en gegarandeerd dat jij er straks weer als een koning bijzit.

Check ook deze content

Populaire berichten