18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Wat is een wagenparkbeheerder?

ZakelijkWat is een wagenparkbeheerder?

Je hebt er wellicht wel eens van gehoord een ‘wagenparkbeheerder’ of ‘wagenparkbeheer’, maar wat houdt het precies in? Wat doe je als wagenparkbeheerder en op welke manier heeft de consument te maken met de wagenparkbeheerder? Al deze vragen worden beantwoord in de aankomende tekst, dus wil je meer weten over het beroep van een wagenparkbeheerder, of ben je benieuwd naar wat jij als consument met hen te maken hebt? Blijf dan lezen, want hierdoor ben je voorzien van alle noodzakelijke informatie.

Wat is een wagenpark?

Om te beginnen moet je natuurlijk eerst weten wat een wagenpark is. Zodra je dit weet, weet je hoogstwaarschijnlijk ook meteen wat een wagenparkbeheerder doet. Een wagenpark zijn de hoeveelheid auto’s die een onderneming heeft om leasen aan de consument. Hoe groter het bedrijf, des te groter de kans dat het wagenpark ook groter is.

Wat is het wagenparkbeheer dan?

Heel kort gezegd is het wagenparkbeheer het beheer van het wagenpark van de organisatie. Het wagenparkbeheer gaat over de administratie rondom verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld het brandstofverbruik van de voertuigen. Ook is het wagenparkbeheer verantwoordelijk voor het bijhouden en onderhouden van de auto’s, eventuele reparaties die er gedaan worden moeten zij allemaal bijhouden. Ook gaan zij over de aankopen van de lease auto’s en ook over naar wie deze auto’s gaan wanneer ze verkocht worden. Zo heeft het wagenparkbeheer vele verschillende taken die zowel door meerdere mensen van een afdeling gedaan kunnen worden als door één persoon.

Veiligheid

Ook werkt het wagenparkbeheer met een bepaald systeem, dit systeem volgt de auto’s door middel van een tracking app. Dit is zodat ze waar nodig hulp kunnen sturen als er ergens een ongeluk gebeurd. Dit voor de veiligheid van de consument en ook voor het bedrijf zelf, niet puur om een goed imago te creëren, maar ook om te tonen dat ze de klanten willen beschermen en ervoor willen zorgen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.

Wat heb jij als consument te maken met het wagenparkbeheer?

Het wagenparkbeheer beheert eigenlijk jouw auto zodra jij erin rijdt. Maar dan wel op een goede manier natuurlijk… Ze volgen je dus met een tracking app en kunnen hulp sturen waar nodig. Ook nemen ze de lasten van je schouders rondom bijvoorbeeld het repareren van de auto, maar ook rondom het vervangen van de banden en verdere onderhoud die de auto nodig heeft. En terwijl ze dat doen, houden ze ook nog alle administratieve en financiële dingen bij. Multitasken kunnen ze dus zeker.

Check ook deze content

Populaire berichten