15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Snel hoger scoren in Google? Fix je website!

ZakelijkSnel hoger scoren in Google? Fix je website!

 

Als ondernemer kun je niet meer om het belang van een goede SEO voor je website heen. Het wordt namelijk steeds belangrijker om online goed vindbaar te zijn voor je klanten. Om dit te kunnen realiseren, is een goede SEO-strategie onmisbaar. Veel ondernemers gaan, wanneer ze starten met het verbeteren van de SEO van hun websites, van start met het produceren van veel content en het doen van zoekwoordenonderzoek. Hierbij wordt een belangrijk onderdeel vaak vergeten: de technische verbetering van de website en bestaande content. Door deze zaken goed aan te pakken leg je de juiste basis voor een effectieve SEO-strategie. Sterker nog, zonder deze basis goed op orde te hebben, wordt het erg lastig om hoog te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Wil je weten hoe je vandaag nog kunt beginnen met het optimaliseren van je website? Lees dan snel verder voor de beste tips.

De basis van een goede SEO-strategie: de techniek

Het juiste fundament voor een effectieve SEO-strategie, leg je door middel van technische SEO. Door de technische kant van SEO op de juiste manier in te zetten, kun je snel verbeteringen doorvoeren op je website die snel kunnen leiden tot resultaat. Door technische zoekmachine optimalisatie te gebruiken, verbeter je de snelheid, klantervaring en zoekmachine leesbaarheid (indexeerbaarheid) van je website. Door verbeteringen op dit vlak door te voeren, zullen zoekmachines niet alleen je website beter kunnen vinden en lezen, maar zal je website ook beter beoordeeld worden en daardoor hoger eindigen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. 

Hoe verbeter je de SEO-techniek op je website?

Je kunt met een aantal simpele handelingen de technische kant van je website optimaliseren voor zoekmachines. Dit kun je onder meer doen door:

 

  1. De laadsnelheid van de pagina's op je website te verhogen

  2. De afbeeldingen die op je website staan te comprimeren

  3. Redirects te corrigeren

  4. Foutcodes op te sporen en te herstellen

  5. Zoekmachine-proof sitemaps te maken

  6. Je website beter geschikt te maken voor mobiele apparaten

  7. Structured data in te zetten zodat zoekmachines je content beter kunnen begrijpen en beoordelen

  8. De code op je website te optimaliseren

 

Hoe weet je welke technische zaken je aan je website moet verbeteren?

Voordat je aan de slag gaat met de bovenstaande verbeterpunten, is het belangrijk dat je weet waar je staat. Zo kun je gerichte en efficiënte verbeteringen doorvoeren op je website. Daarom doe je er goed aan om hulp van een professioneel marketing bureau in te schakelen. Dit bureau kan een website analyse uitvoeren en je een overzichtelijk lijstje met verbeterpunten meegeven.

 

Check ook deze content

Populaire berichten