5.2 C
Amsterdam
woensdag, april 24, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Met een roofvis hengel kun je écht lekker vissen

Vrije TijdMet een roofvis hengel kun je écht lekker vissen

Wil je een beetje spanning  en sensatie tijdens het vissen? Dan is vissen op roofvis wel een leuke activiteit. De Nederlandse wateren zitten vol met roofvis. Welke vissen dat zijn? We hebben het dan over snoek, snoekbaars, (zee)baars of roofblei. Voor al deze vissoorten heb je een speciale roofvis hengel nodig. Een roofvis hengel is niet maar één hengel, op het gebied van deze hengels heb je ook weer verschillende soorten. Wil je een roofvis hengel waarmee je kunt vissen met kunstaas? Dan heb je écht een spinhengel nodig. Wil je actief vissen met je roofvis hengel? Dan kies je, natuurlijik, voor een jerkbait- of baitcasthengel. Maar er zijn nog meer varianten te vinden.

Welke roofvis hengel kies jij?

Wil je meer controle over het vissen? Dan is een roofvis hengel als een dropshot-hengel een goede optie. Deze hengel zorgt ervoor dat je gemakkelijk kleine rukjes aan de hengel kunt geven én dat je goed de aanbeet kunt voelen. Maar ook een verticaalhengel kan een goede optie zijn. Deze hengel zorgt ervoor dat je loodrecht naar beneden kunt vissen. De kans dat er een goede aanbeet plaatsvindt is dan groter. En dan is er nog de zeebaarshengel. Deze roofvis hengel is uitermate geschikt voor het vissen op zeebaars. De hengel is zeer robuust en kan tegen een flinke weerstand.

Of vis je liever op karper?

Op karper vissen is en blijft favoriet bij de vele sportvissers in Nederland. Om goed op karper te kunnen vissen, zul je je uitrusting daarop moeten aanpassen. Kies voor goede karpersets om zo je visavontuur tot een succes te maken. Je kunt alle materialen én al het kunstaas dat je maar kunt bedenken gewoon online kopen. De duidelijke afbeeldingen op de site zorgen ervoor dat je precies weet wat je in huis haalt en dus wat je meeneemt naar de waterkant of je bootje. Het wordt, met de materialen van Fauna Hengelsport, sowieso genieten!

Vissen is voor mannen én voor vrouwen

Sportvissen wordt van oudsher vooral gedaan door mannen, maar daar is de laatste jaren wel een kentering in gekomen. Tegenwoordig zijn steeds meer vrouwen langs de waterkant te vinden. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. Vissen is een solitaire sport, maar je wilt toch altijd graag praten over wat je hebt gevangen. Als dat gewoon thuis, met je vrouw, kan is dat wel zo gezellig. Vist je vrouw ook? Dan kan de competitie die ontstaat het vissen nog een extra dimensie geven.

Check ook deze content

Populaire berichten