15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Het belang van de juiste dagcrème

HealthHet belang van de juiste dagcrème

Dat dagcrème belangrijk is, klinkt je onderhand vast wel bekend in de oren. Maar voor welke dagcrème je kiest, is ook van groot belang. Er zijn wel duizenden dagcrèmes op de markt van verschillende merken. Kies je voor een high-end merk zoals Estee Lauder of Clinique, of kies jij liever voor een wat meer budget crème zoals die van Kruidvat eigen merk? Een duurdere crème is natuurlijk niet per definitie ook beter, het is vooral van belang dat je een dagcrème kiest die geschikt is voor jouw huidtype. Bij het kiezen van de juiste crème maken we onderscheid in drie verschillende huidtypes.

Dagcrème voor de normale huid

Er zijn enkele kenmerken van een normale huid. Een normale huid kun je herkennen aan zichtbare, maar geen verwijde poriën, een goede balans tussen vochtig en vettig en is vaak erg zacht. Wanneer jij je huid hierin herkent, is het slim om te kiezen voor een product dat je beschermt tegen vochtverlies en schadelijke uv-straling. Een dagcrème met SPF 15 is in dit geval een goede keuze.

Dagcrème voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid kun je herkennen aan rode plekjes, uitslag en jeuk omdat zo’n huid snel en sterk reageert op interne en externe invloeden. Het is hierbij van uiterst belang om parfum in producten te vermijden en te kiezen voor een milde crème. Vaak staat het ook op de verpakking benoemd wanneer deze geschikt is voor een gevoelige huid.

Dagcrème voor de droge huid

Iedereens huid is wel eens droog, maar als je na het douchen dikwijls last hebt van een trekkerig gevoel of schilfertjes op je huid dan kun je ervan uit gaan dat je een droge huid hebt. Mensen met een droge huid hebben het geluk dat ze vaak minder puistjes hebben, omdat ze minder vet aanmaken. Hier staat dan weer tegenover dat ze door het trekkerige gevoel wel sneller lijntjes in hun huid zullen ontdekken. Voor mensen met een droge huid is het belangrijk dat ze een vette crème smeren met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur.

Dagcrème voor de vette huid

Wanneer je snel last hebt van een glimmende huid, komt dat waarschijnlijk door een hoge talgproductie. Dit is dan ook een kenmerk van een vette huid. Een vervelende bijwerking hiervan, is dat je in dit geval vaak last hebt van puistjes en andere onzuiverheden. Om dit tegen te gaan kun je het beste zoeken naar een crème met salicylzuur en niacinamide, omdat dit de talgproductie reguleert.

Check ook deze content

Populaire berichten