18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Jouw ZZP zaak op poten

ZakelijkJouw ZZP zaak op poten

Een eigen bedrijf, dat zou toch mooi zijn. Maar waar moet je beginnen? Hoe knoop je de eindjes aan elkaar als je op ZZP basis gaat werken? Voor iedere Zzp’er is dit anders maar er zijn een paar dingen waar je aan kunt denken, die je kunnen helpen om op weg te komen. In deze blog vertel ik je over die dingen. Lees je mee?

Het financiële plaatje

Veel mensen maken zich zorgen als het om de financiën gaat. Wanneer je werkt op ZZP basis is je inkomen niet altijd vast. Voor je overschakelt van werk, is het dus belangrijk om alvast een plaatje te schetsen. Dit is een inschatting of een verwachting, houdt daar rekening mee. Je hoeft dit niet zelf te doen, als je dat lastig vindt. Je kan het ook samen met een professional of een ervaringsdeskundige doen. Zo weet je waar je op moet letten.

Hoe zet je jezelf in de markt

Dan is het de vraag hoe je jezelf profileert op de markt. Je moet je immers onderscheiden van de rest van de ondernemers. Misschien ben jij wel gespecialiseerd op een bepaald vlak van het werk dat jij doet, dat is een goede ‘selling point’. Kijk naar jouw werk, het werkveld en jouw kwaliteiten en kunsten en bepaal hoe jij jouw bedrijf wilt aanbieden en bedenk ook voor jezelf waarom men bij jou moet komen.

Waar vind je überhaupt de markt

Maar hoe begin je überhaupt met jezelf of jouw bedrijf verkopen als je niet weet waar je dat moet doen? Wanneer je nog geen breed netwerk hebt, kun je dit opbouwen. Gelukkig zijn er verschillende platforms waarop je dit kunt doen. Er zijn platforms opgezet online waar Zzp’er en potentiële klanten elkaar kunnen vinden en met elkaar in contact kunnen komen.

Praktische elementen van het werk

En dan zijn er nog de dingen die werk prettig maken. Zo heb je een werkplek nodig. Dit kan binnen of buitenshuis zijn, denk eraan dat je je goed moet kunnen concentreren. De plek moet prikkelend zijn maar niet afleidend. Ook kan het als zzp’er fijn zijn als je mobiel bent. Je kan in dit geval kiezen voor een financial lease contract voor een auto. Veel mensen denken dat dit niet kan wanneer je geen vast contract hebt, maar je kan prima kiezen voor zakelijk leasen zzp bij het juiste bedrijf. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die dit aanbieden en dat maakt de wereld en de mogelijkheden voor jouw bedrijf weer een stukje groter.

Check ook deze content

Populaire berichten