17.7 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Gezelligheid rondom de feestdagen

LifestyleGezelligheid rondom de feestdagen

De dagen worden kouder, het wordt ’s avonds eerder donker en ook in de ochtend blijft het langer donker. Allemaal tekenen dat we weer richting de winter gaan en als we aan de winter en december denken, denken we natuurlijk ook aan de altijd gezellige feestdagen. De afgelopen jaren vieren steeds meer Nederlanders de kerst en oud en nieuw in het buitenland. Warmere landen zoals Curaçao en Spanje zijn erg populair rond de kerst en oud en nieuw. De reden hiervan is vaak het weer of familie. De feestdagen draaien nou eenmaal om familie en dan moet ook eigenlijk iedereen met zijn familie zijn rondom de feestdagen. Maar ook een lekker temperatuurtje is natuurlijk niet verkeerd.

Familie

Zoals hierboven al vernoemd is het samenzijn met familie erg belangrijk tijdens de kerst. Dit kan in verschillende vormen zich aannemen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige familiedag. Een dag vol met leuke activiteiten zoals een bioscoop uitje of een spelletjesavond. Allemaal leuke activiteiten die je normaal gesproken misschien niet zo snel met je familie zal doen maar die rondom deze periode toch extra leuk zijn! Naast bovenstaande activiteiten zijn ook het bekende kerstdiner leuk om samen met je familie te doen. Zorg ervoor dat elk familielid of elk setje een lekker gerecht maakt en zo heb je een heerlijk diner op tafel staan.

Werk

Maar niet alleen in je thuissituatie is kerst en oud en nieuw belangrijk. Ook op de werkvloer kan kerst wat betekenen. Dit verschilt natuurlijk in wat voor soort bedrijf je werkt en hoe je je erbij voelt. Voor de meeste bedrijven is het vrij normaal om rondom de kerstperiode een presentje te geven. Dit kan heel klein zijn maar ook wat groter door bijvoorbeeld een kerstpakket te geven. Een kerstpakket of een cadeaubon zijn de twee populairste cadeaus om te geven aan je werknemers rondom de kerst. Maar tegenwoordig doen niet alleen bedrijven iets met de kerst, ook oud en nieuw wordt steeds populairder of wordt steeds meer voor gedaan. De meesten van ons zijn gewoon lekker vrij met oud en nieuw maar zullen in het nieuwe jaar weer flink aan de bak moeten. En dit nieuwe jaar kan dan goed gestart worden op je werk met een nieuwjaarsborrel! Iedereen zijn leuke kerst en oud en nieuw verhalen aanhoren en dan de volgende dag weer lekker werken. Jij en je bedrijf kunnen er ook voor kiezen om leuke eindejaarsgeschenken te geven voordat je vrij krijgt. Dit kan op de nieuwjaarsborrel of de dag voor kerst bijvoorbeeld.  

Check ook deze content

Populaire berichten