18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Geef je interieur een upgrade met meer groen in huis!

WonenGeef je interieur een upgrade met meer groen in huis!

We zijn steeds meer bewust van de natuur om ons heen. We zijn meer met het klimaat bezig en proberen de planeet gezond te houden. Dit zien we ook terug in ons interieur. We willen graag groen in huis halen. Planten in huis zien er niet alleen gezellig en vrolijk uit, maar ze zorgen ook voor een schonere lucht. Planten kunnen voorkomen dat er in jouw woning allerlei stoffen in de lucht zitten die niet goed zijn voor de gezondheid. Ze zorgen er namelijk ook voor dat koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof, beter bekend als fotosynthese. Hierdoor is de lucht een stuk schoner. Planten zorgen voor een leuke uitstraling en vraag krijg je een betere gemoedstand van groen in huis. Door deze voordelen van planten kan groen in je huis leiden tot meer concentratie. Mensen zeggen weleens dat ze een stuk beter gaat wanneer er planten in de buurt zijn. Ook in de slaapkamer kunnen planten zorgen voor een betere nachtrust. Zoals eerder al werd gezegd maken ze de lucht schoner en met een beter luchtklimaat kan er ook beter geslapen worden. 

Kamerplanten in je interieur 

Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten voor in huis. Elke kamerplant heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan planten die de lucht zuiveren. Dit zijn planten die het nog meer zuiveren dan normale planten al doen. Ook kun je kiezen voor planten die weinig verzorging nodig hebben. Deze kamerplanten zijn ideaal voor mensen die planten verzorgen moeilijk vinden, maar toch graag groen in huis willen. Naast groen in huis zijn er ook veel liefhebbers van kleur. Gelukkig zijn er ook kamerplanten die prachtig bloeien in het voorjaar en in de zomer. Deze kamerplanten geven dan wat extra kleur aan je interieur. Sommige kamerplanten zijn giftig voor huisdieren, dus heb je huisdieren kies dan voor kamerplanten die diervriendelijk zijn. Vind jij het verzorgen van planten nou moeilijk? Weet je niet precies hoeveel en hoe vaak ze water nodig hebben? Wees niet bang bij elke kamerplant staat uitgebreid hoe je deze moet verzorgen. Zo wordt kamerplanten kopen en verzorgen makkelijker en kiezen we allemaal voor groen in huis.  

Planten voor in je badkamer 

Waarom zou je planten beperken tot alleen de huiskamer, planten kunnen ook op andere plekken in huis worden gebruikt. Zoals hiervoor al werd benoemd kunnen planten in de slaapkamer veel voordelen met zich meebrengen. Maar ook kunnen planten jouw badkamer een upgrade geven. Badkamers hebben over het algemeen minder ramen en hierdoor minder daglicht dat binnenkomt. Hierdoor is het handig om een plant voor badkamer te nemen die minder daglicht nodig heeft. Maar zorg er wel voor dat de plant in het licht staat, want geen één plant overleeft het zonder licht.

Check ook deze content

Populaire berichten