0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Een kerstboom kiezen

WonenEen kerstboom kiezen

Het is weer zo ver: it’s the most wonderful time of the year. Tenminste, als we de kerstliedjes mogen geloven. Het is december, Sinterklaas is voorbij, dus dat betekent dat de kerstsfeer er bij de meeste mensen nu in schiet. En dat is hartstikke leuk, want je ziet steeds meer kerstlichtjes verschijnen in mensen hun tuinen en woonkamers. Ook winkelstraten en winkels zelf halen hun verlichting tevoorschijn. En dat geeft een gevoel van knusheid in de donkere dagen van het jaar. Fijn, toch? Iets wat voor de meeste mensen bij kerst hoort is de echte klassieker: de kerstboom. De kerstboom in huis staat voor de meeste mensen symbool voor de gezelligheid van de winter. Het is daarom leuk om een kerstboom in huis te halen, maar het is ook altijd best een gedoe. Gelukkig kan je van alles doen met een kerstboom. 

Een echte boom

Je kan ervoor kiezen om een echte boom te nemen. Echte bomen zijn toch wel het meest authentiek; ze zien er vaak het mooist uit. Zoals ook plastic planten er niet zo mooi uitzien als echte planten, en kunstgras niet hetzelfde gevoel geeft als echt gras. Een groot nadeel van een echte boom nemen is echter dat vroeg of laat, de boom een keer op is. Als je de boom goed verzorgt, gaat die best lang mee. Maar er zullen wel gewoon naalden uitvallen en na een tijdje verkleuren de takken ook. Hoe snel en hoe veel dit gebeurt, hangt er vanaf of je de boom goed laat acclimatiseren aan de temperatuur van je huis, en of je de juiste hoeveelheid water geeft. En natuurlijk aan de kwaliteit van de boom. Over het algemeen gesproken, kan je vanaf zo’n 35 euro een prima kerstboom kopen, die het wel een maandje volhoudt. 

Een kunstboom

Als je geen zin hebt in het gedoe van een echte boom, de verzorging, de naalduitval en het vervoeren ervan, dan kan je ook een kunstboom nemen. Die zijn wat duurder, maar je kan ze dan ook meerdere jaren gebruiken. Tegenwoordig zien kunstbomen er ook best wel goed uit; je ziet dat ze niet echt zijn, maar ze zijn wel mooi. Veel mensen hebben een kunstboom die ze elk jaar zelf versieren, want dat is natuurlijk ook deel van de lol. Maar als je dat niet wil of kan, of je wil misschien voor een bedrijfsruimte een boom regelen, dan kan je ook bomen nemen die al wat meer versierd zijn, bijvoorbeeld een kunstkerstboom met sneeuw. De sneeuw draagt extra bij aan de wintersfeer. En zo kan je ook voor lampjes erbij kiezen. Bijvoorbeeld een kunstkerstboom met verlichting 240 cm. Dan krijg je een flinke boom, wat heel mooi staat in grote ruimtes, die al verlicht is. Dan hoef je alleen nog maar de ballen op te hangen! 

Check ook deze content

Populaire berichten