5.2 C
Amsterdam
woensdag, april 24, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Een kerstpakket: ook B2B

ZakelijkEen kerstpakket: ook B2B

Al jarenlang worden kerstpakketten ingezet. De samengestelde cadeaus staan vooral bekend om gegeven te worden van werkgevers aan werknemers, om zo hun dank te laten blijken van het afgelopen jaar. Echter worden kerstpakketten B2B ook steeds bekender. In deze blog kan er alles over gelezen worden.

Geschiedenis

Waar komen kerstpakketten eigenlijk vandaan? Het is een echte Nederlandse traditie die zich al jaren voortzet, maar hoe is de traditie precies ontstaan? Het cadeau wordt al gegeven sinds het begin van de negentiende eeuw. Boeren gaven in die tijd een mand met allerlei lekkernijen mee aan hun knechten, om zo hun waardering te laten zien van het werk dat de knechten het afgelopen jaar hebben uitgevoerd. Dit was in die tijd nogal een uitdaging, aangezien eten niet lang goed bleef. Later namen andere ambachtslieden de traditie over. Zij gaven hun personeel tijdens Kerst een traktatie. Dit was vaak groot genoeg om te delen met hen familie en meestal in de vorm van eten. Het was toen al niet ongewoon om in plaats van voedsel, andere presentjes te ontvangen.

Over de jaren en eeuwen heen is het kerstpakket wel wat veranderd. Van al het voedsel wat boeren nog goed konden houden, naar de heerlijke flessen wijn en zakken chips die in deze tijd vaak in een pakket zitten.

B2B

Een kerst pakket wordt gegeven van werkgevers aan werknemers om zo hun dank te laten blijken. Vaak is dit in de vorm van een doos, een echt pakket, gevuld met eten, drinken en cadeaubonnen. Echter hoeft dit niet alleen maar B2C gebeurd te worden, oftewel business-2-consumer. Het kan natuurlijk ook business-2-business gegeven worden. Voor iedereen die wat verward is, business-to-business is wanneer bedrijven aan elkaar verkopen. Vaak verkoopt zo een bedrijf goederen, bijvoorbeeld boodschappen of auto’s, aan andere bedrijven, zoals supermarkten en garages. Deze bedrijven verkopen de goederen dan weer door aan de consument. Dit is extra leuk, omdat de werknemers van deze ‘tussenbedrijven’ niet altijd een pakket ontvangen. Het is toch een goede manier om dank te laten blijken. Kerstpakketten hoeven niet duur te zijn, maar kunnen ook op een budget werken. Veelal vinden mensen een klein cadeautje ook al leuk, zodat de werknemers weten dat er aan het gedacht wordt en dat zij geapprecieerd worden. Misschien is het fijner om te kiezen voor nuttigere cadeautjes in plaats van eten en een fles wijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuk barbecue pakket of een duurzaam kerstpakket. Opties zijn zeker veelzijdig tegenwoordig!

Check ook deze content

Populaire berichten