18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Hoe maak je een MacBook scherm schoon?

Vrije TijdHoe maak je een MacBook scherm schoon?

Is jouw MacBook scherm vuil geworden, dan is MacBook scherm vervangen beslist niet meteen noodzakelijk. Dat zou ook wat zijn zeg. Want hoe zuinig je ook bent op jouw scherm, van vuil is vaak al snel sprake. Je ontkomt er simpelweg niet aan. De hamvraag is dan ook: hoe maak je een MacBook scherm schoon? We helpen je hier op weg. Pas als het vuil zo hardnekkig is dat het amper te verwijderen is, is een MacBook scherm vervangen eventueel een optie. 

Voorkom altijd dat vocht de kans krijgt het scherm binnen te dringen

Het is natuurlijk belangrijk om het scherm steeds zo schoon mogelijk te houden. Dat verdient een scherm van een MacBook ook gewoon. Wil je als je merkt dat er vuil ontstaan is je MacBook scherm schoonmaken? Dan is het in eerste instantie altijd zaak de computer uit te schakelen. Voorts koppel je de lichtnetadapter los. Voor de reinigingswerkzaamheden gebruik je idealiter een pluisvrije doek. Zorg dat het doek iets nat is en dat altijd sprake is van een zeer zachte doek. Het is uitermate belangrijk om te voorkomen dat er gedurende de werkzaamheden vocht in het scherm binnendringt. 

Gebruik nooit vloeistoffen die rechtstreeks op de computer terecht komen

Dat betekent dus dat je zorgt dat er tijdens de schoonmaakwerkzaamheden geen vloeistoffen rechtstreeks op de computer belanden. Gebruik nooit spuitbussen en zeker geen oplosmiddelen. Ook schuurmiddelen gebruik je niet zoals eigenlijk alle reinigingsmiddelen die beschikken over waterstofperoxide uit den boze zijn. Dergelijke producten kunnen namelijk ernstige schade aan de behuizing toebrengen.

Eventueel kun je isopropylalcohol gebruiken voor hardnekkig vuil

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zorg je dat je de pluisvrije doek ietwat vochtig maakt. Gebruik daarvoor alleen water. Met het doek en wat water kun jij het scherm van je MacBook prima schoonmaken. Soms krijg je te maken met vlekken die wat hardnekkiger zijn en zich niet zomaar laten verwijderen. In dergelijke gevallen kun je eventueel gebruikmaken van een oplossing van 70 procent isopropylalcohol. Dan zullen ook de hardnekkige vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen en is je scherm niet van nieuw te onderscheiden.

Je kunt eventueel een microvezeldoek gebruiken voor de onderbehuizing

Je hanteert dezelfde werkwijze als je een scherm hebt van na 2016 met Touch Bar of Touch ID. Dat betekent dus eerst de computer uitschakelen en loskoppelen en vervolgens met een pluisvrije doek aan de slag. De onderbehuizing van het scherm is overigens vaak ook prima schoon te maken met een pluisvrije doek. Eventueel kun je dan ook een microvezeldoek gebruiken. 

 

Check ook deze content

Populaire berichten