15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

De lekkerste festival cocktails

LifestyleDe lekkerste festival cocktails

We kijken allemaal uit naar de zomer! Niet alleen vanwege het heerlijke warme weer, maar ook vanwege de vele festivals die tijdens de zomermaanden worden georganiseerd. Ben jij ook van plan om dit jaar één van de vele leuke festivals in België te bezoeken? Dan is het natuurlijk belangrijk om goed voorbereid te zijn! Dat betekent niet alleen weten wat je moet meenemen, maar ook welke artiesten je wilt zien én welke zomerse drankjes je niet mag missen. In dit artikel staan de lekkerste zomerse cocktails voor je op een rijtje! Deze cocktails worden geschonken op vrijwel ieder groot Belgisch festival! Vergeet niet om verstandig te drinken, en verslavingszorg in te schakelen als het nodig is.

Piña Colada

Één van de meest verfrissende cocktails is de populaire Pina Colada. Het is dan ook niet zo gek dat deze cocktail op vrijwel ieder zomers festival geschonken word. Een traditionele Pina Colada word gemaakt door het mixen van ananassap, kokosnootmelk én witte rum. De cocktail word geserveerd in een zomers glas, met een vrolijk gekleurd parasolletje als extra versiering. Naast het drankje word het glas opgevuld met veel ijsblokjes, omdat een Pina Colada ijskoud nou eenmaal het lekkerst is. Sommige festivals voegen hun eigen variatie toe aan de klassieke Pina Colada, bijvoorbeeld door partjes ananas of kersen toe te voegen aan het drankje.

Mojito

De Mojito is niet alleen populair op terrasjes, maar ook op festivals gedurende de zomermaanden. Deze cocktail is namelijk niet alleen heel gemakkelijk te maken, maar ook heerlijk verfrissend. Een klassieke Mojito bestaat uit Bacardi, sodawater en limoensap. Om het geheel op te vrolijken worden hier meestal nog verse muntblaadjes en rietsuiker aan toegevoegd. Het glas word vervolgens opgevrolijkt door vele ijsblokjes én een rietje. Drink je geen alcohol? Vraag dan aan de bartender of je een Mojito mocktail kunt krijgen. Deze mocktail bestaat uit limoensap, sodawater én een vervanger voor de alcohol. Denk dan bijvoorbeeld aan watermeloen of ananassap.

Gin Tonic

De laatste cocktail op dit lijstje is de zeer populaire Gin Tonic. Dit drankje staat al jaren op het lijstje van de meest populaire cocktails tijdens de zomer, en niet voor niets. Een Gin Tonic is namelijk zeer verfrissend én zeer gemakkelijk te maken voor de bartender. Een klassieke Gin Tonic bestaat uit 1 deel gin, en 3 delen tonic. Het glas word vervolgens opgevuld met ijsklontjes, zodat de cocktails zo lang mogelijk koud blijft. Veel hippe festivals garneren hun Gin Tonic met verse bascillicum, komkommer, limoen of appel. Deze toevoegingen zorgen voor een extra lekkere smaak.

Check ook deze content

Populaire berichten