18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Zo kies je een nieuwe vloer uit

WonenZo kies je een nieuwe vloer uit

Op een gegeven moment moet je eraan geloven; jouw vloer is toe aan vervanging. Vorig jaar kwam ik voor het eerst zelf in aanraking met dit moment. Na jarenlang op de wachtlijst voor een woning te hebben gestaan, kwam ik dan eindelijk in aanmerking voor een huurwoning. Ik was natuurlijk enorm blij en wilde het direct aannemen. Ondanks dat de huurprijs tegen het randje van mijn budget lag, heb ik er toch voor besloten om de woning te gaan huren. De muren konden nog wel een nieuw kleurtje gebruiken, maar verder was het prima om in te wonen. De vloer heb ik nooit mooi gevonden, maar ik wilde eerst nog even sparen voordat ik zo’n groot project als het vervangen van de vloer zou beginnen. Nadat ik wat had gespaard, kon ik dan eindelijk de vloer vervangen. Ik had alleen geen idee waar ik moest beginnen, dus dat heb ik eerst allemaal goed uitgezocht.

 

Een goed begin is het halve werk

Het kiezen van een nieuwe vloer is geen gemakkelijke klus. Misschien heb je een droomvloer in gedachten maar past deze helemaal niet bij de ruimte of binnen je budget. Of misschien heb je geen idee wat je wilt en kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het is in ieder geval belangrijk dat je als eerst bedenkt in welke ruimtes je de vloer wilt vervangen en welk gebruik je van de vloer maakt. Met kinderen of huisdieren zul je waarschijnlijk voor een andere vloer kiezen dan wanneer je alleen woont. Als de ruimtes in huis in elkaar overlopen omdat deze op dezelfde verdieping zijn, dan is het mooi om de vloer overal gelijk te houden. Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt, kun je het soort vloer gaan kiezen.

 

Keuzes maken

Als je bent toegekomen aan het kiezen van een soort vloer kom je opnieuw voor een lastige keuze te staan. pvc vloeren worden veel gekozen, maar ook kun je gaan voor een vloer van natuursteen, hout, tegels, laminaat of een parketvloer. Online kun je onderzoek doen naar de verschillen en uitkiezen welke vloer het beste past in jouw woning. Of vraag eens advies aan een expert. De vloeren hebben natuurlijk verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen. Houd er ook rekening mee dat je de ondervloer moet afstemmen op het soort vloer. Zo gaat vloerverwarming bijvoorbeeld niet goed samen met alle soorten vloeren. Zorg er daarnaast voor dat de vloer goed past bij jouw wensen en budget. Als je zelf niet weet hoe je de vloer moet leggen dan kun je gebruik maken van de service die veel verkopers aanbieden. Ook als jouw berekening niet helemaal blijkt te kloppen en je veel vloerplaten over houd dan kun je deze vaak terugbrengen naar de winkel waar je deze hebt gekocht.

Check ook deze content

Populaire berichten