15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Lasermachine: wat kan je ermee?

Vrije TijdLasermachine: wat kan je ermee?

Wellicht ben je creatief bezig of ben je op zoek naar een leuk nieuw project in je vrije tijd. Met lasersnijden kan je een zo gepersonaliseerd mogelijk project en/of cadeau maken. Natuurlijk hoef je niet een gehele lasermachine aan te schaffen, je kan natuurlijk ook een ontwerp maken en deze door een bedrijf laten laser snijden. Waar moet je bij lasersnijden op letten en wat kan je er mee maken? Er zijn op internet tal van verschillende ideeën te vinden. Je kan het zo gek of simpel maken als je zelf wilt, de opties met een lasermachine zijn eindeloos.

Wat kan je met een lasersnijder?

Een lasersnijder is een machine die wordt aangestuurd door een apparaat. Het apparaat gebruikt een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bundel. Door de lens op het materiaal te zetten wordt de intensiteit van het licht zo fel dat ermee gesneden kan worden. Hiermee kan je graveren op verschillende materialen zoals textiel, papier, hout en kunststoffen. Ook kan je er mee snijden, maar let hier mee op, want het snijden met een lasermachine kan niet alle materialen snijden. Met een lasersnijder kan je gepersonaliseerde ontwerpen maken en dat maakt het een perfect cadeau of gepersonaliseerd interieur object.

Perfect hout voor lasersnijden

Het is belangrijk om het perfecte hout voor lasersnijden aan te schaffen. Wanneer je een lasermachine hebt aangeschaft of aan het denken bent om er eentje te gaan gebruiken is het belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt die passen bij jouw type lasermachine. Lasermachines kunnen van elkaar verschillen en dus is het belangrijk dat je rekening houdt met de materialen die je wilt gebruiken. Hout is een veel gebruikt materiaal voor de lasermachine. Denk bijvoorbeeld aan niet te dikke platen. Maar te dun hout is weer gevoelig voor kromtrekken. Pas dus op welke dikte je aanschaft en lees voor aanschaf de beschrijving.

Gefineerde dunne platen met een mdf kern

Een ander materiaal wat voor een mooi resultaat zorgt is een gefineerde dunne plaat met een mdf kern. Het is een wat luxere materiaal waarbij een dunne laag massief hout wordt aangebracht op een mdf plaat. Het voordeel van deze soort is dat je hierdoor grote werkstukken kunt maken en dat het nog steeds oogt als een groot stuk massief hout. Voor gefineerde dunne platen met een mdf kern zijn er vele verschillende maten: mdf van 2 mm, mdf 4 mm en nog vele andere maten.

Check ook deze content

Populaire berichten