18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Wat komt er kijken bij een horeca koelkast

ZakelijkWat komt er kijken bij een horeca koelkast

Wanneer je in de horeca werkt of hebt gewerkt weet je wel dat er een aantal onderdelen van de keuken heel anders zijn dan thuis. We hebben het dan vooral over het formaat van deze onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het fornuis, waar je thuis voor je gezin kookt, kook je in een restaurant al gauw voor meer dan dertig mensen. Het is dan logisch dat je apparaten hier ook op aangepast zijn. Een van de belangrijkste onderdelen in een horecagelegenheid is de koelkast. Een speciale horeca koelkast is een heel stuk groter dan de koelkasten die mensen thuis hebben staan. Hierdoor is een horeca koelkast dus ook in staat om veel meer spullen te koelen. Denk bijvoorbeeld aan voedsel, dranken maar ook complete maaltijden. 

 

De goede maat

Een van de belangrijke eigenschappen van een horeca koelkast is niet alleen de maat, maar ook de prestatie om alles op een constante temperatuur te houden. In deze koelkasten wordt er in een korte tijd veel nieuwe spullen ingezet of juist uitgehaald. Het is dan de bedoeling dat de horeca koelkast dit aan kan en zorgt voor een constante temperatuur. Dit is vaak wat lastiger bij de grotere koelkasten. Het is daarom belangrijk dat je let op de capaciteit van een horeca koelkast voordat je hem aanschaft. Ook is de inhoud en de afmetingen van de koelkast heel belangrijk. Je moet ongeveer inschatten hoeveel spullen je er tegelijk in kwijt wil, maar aan de andere kant moet de koelkast ook nog in de keuken passen. Wanneer je wat ruimtegebrek in de keuken hebt kan je ook kiezen voor een schuifdeur, deze deur komt dan minder de ruimte in, wat wel het geval is bij een normale deur. 

 

Verschillende koelfuncties

Behalve de afmetingen heb je ook nog veel andere keuzes die je kan maken bij het kopen van een horecakoelkast. Zo kan je kiezen wat voor soort koeling je in de koelkast wil hebben. Bijvoorbeeld een statische koeling waarbij er koude lucht wordt gebruikt die op het voedsel valt. Dit kan wel een verschil tussen boven en onder van ongeveer 4 graden geven. Het voordeel van statische koeling is dat het veel stiller is omdat er geen ventilator is. De andere optie is circulatie luchtkoeling. Hierbij wordt de koude lucht in de koelkast verspreid door een ventilator. De koeling is dus gelijkmatiger verdeeld maar de koelkast maakt wel meer geluid. Zo zijn er een hoop keuzes die je kunt maken bij het aanschaffen van een horeca koelkast, het belangrijkste is dat al je voedsel goed gekoeld wordt en blijft.  

Check ook deze content

Populaire berichten