20.4 C
Amsterdam
maandag, juli 22, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

HogerSensitief, de oplossing voor jou?

LifestyleHogerSensitief, de oplossing voor jou?

Als je hoog sensitief bent, dan ben je extreem gevoelig voor prikkels. Alles komt net even een tikkeltje heftiger binnen, zoals geluiden, geuren en gesprekken. Daarnaast kan je als je hoog sensitief bent niet stoppen met dingen ingewikkelder maken dan dat ze zijn. Dat is vooral vervelend voor de persoon zelf, want sommige dingen zijn gewoon niet ingewikkeld. Daarbij zien veel mensen hoog sensitivieit als een soort handicap. Dit is het echter niet, het is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk. Als je hier last van hebt, kun je terecht bij HogerSensitief. Daarover later meer. Hoe merk je nog meer of je hoog sensitief bent?

Hoog sensitief kenmerken

Als je hoog sensitief bent, voelt het alsof je anders bent dan anderen, maar dit niet kunt verklaren. Daarnaast voel je ook de emoties van anderen, en je vindt het lastig hiermee om te gaan. Je raakt snel overprikkeld en mensen in je omgeving vinden het lastig om deze kenmerken te begrijpen. Als je hoog sensitief bent, kun je hier wel mee leren omgaan. Je kunt namelijk een coach inschakelen die je gaat helpen via HogerSensitief, waardoor je je begrepen voelt en niet langer overprikkeld wordt. Wat doet zo’n coach van HogerSensitief dan voor je?

HSP coach inschakelen

Als je een coach wil inschakelen via HogerSensitief, heet dit een HSP coach. Vaak krijg je dan 1 op 1 coaching, waar tijd en aandacht wordt besteed aan alles waar je tegenaan loopt als hoogsensitief bent. Daarnaast krijg je psychotherapie en heeft de coach zelf vaak ook te maken met HSP, waardoor hij of zij je beter kan helpen met de juiste kennis en kunde. En wat zijn de stappen als je een HSP coach wil inschakelen?

Stappenplan HSP coach inschakelen

Als je voor een HSP coach kiest, volgt er eerst een gratis kennismaking. Je kunt vertellen waar je aan wil werken en waar je tegenaan loopt. De coach legt zijn plan van aanpak uit en vervolgens bekijk je of je hiermee verder wil gaan. Zo ja, dan vindt er vaak 1 keer per week een gesprek plaats om te kijken hoe het gaat en of de gesprekken je goed op weg helpen. Het doel is uiteindelijk dat je grip krijgt op HSP, wat overigens staat voor Higly Sensitive Person. Misschien duurt het bij de een wat langer dan de ander voor hij of zij het onder controle heeft, maar het is zeker de moeite waard om je te laten helpen door een coach als je te maken hebt met HSP. Denk je dat een coach jou kan helpen? Neem dan nu contact op met een coach via HogerSensitief!

Check ook deze content

Populaire berichten