1.1 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Wespenbestrijding is geen taak voor de doe-het-zelver

WonenWespenbestrijding is geen taak voor de doe-het-zelver

Je zou denken dat je, nu aan het begin van de herfst, steeds minder wespen zou zien. De warmte trekt weg, we zitten minder buiten en er is minder te beleven voor de wespen. Maar wat nu als je een appel- of perenboom in je tuin hebt staan? Dan is de kans groot dat daar een appel of een peer in hangt die, door het weer of door andere beestjes, is gaan rotten. En dáár zijn wespen nu net weer gek op. Heb je meerdere fruirbomen staan, dan is de kans groot dat er een wespennest in de buurt is. Om dan te voorkomen dat je gestoken wordt tijdens het plukken of gewoon wanneer je door je tuin loopt is het verstandig om dat wespennest te verwijderen. Maar ga niet zelf de bestrijder uithangen. Wespenbestrijding is écht geen taak voor de doe-het-zelver!

Waarom laat je wespenbestrijding beter over aan de professional?

Wespenbestrijding is niet zonder gevaren. Je kunt lelijk gestoken worden door wespen en dat kan een serieus gevaar opleveren voor je gezondheid. En daarbij, waar ga je met het nest naartoe wanneer je het hebt verwijderd? Wespenbestrijding kun je beter overlaten aan de professional. Hij of zij weet precies hoe er veilig gewerkt kan worden zonder gevaar op (veel) wespensteken en met de juiste materialen.

Maar er zijn meer soorten ongedierte te bestrijden

Nu het kouder wordt en minder aangenaam buiten, merk je vast dat je liever binnen zit dan op je terras. En dat is precies hoe veel muizen er over denken. Zij hebben de hele lente en zomer hun kostje bij elkaar gescharreld in de tuin en in je schuur, maar nu verhuizen ze met jou mee naar binnen. Daar ben je mooi klaar mee! Natuurlijk kun je ervoor zorgen dat je de muizen zich niet welkom laat voelen door geen open verpakkingen neer te zetten en geen fruit op tafel te laten staan. Loopt het echt uit de hand? Dan roep je de muizenbestrijding erbij!

Ongediertebestijding is een vak apart

Om op de juiste manier ongedierte te bestrijden moet je meer weten van hoe dat bepaalde ongedierte leeft, waar het van leeft en wat de paden of aanvliegroutes zijn. Daarbij kun je niet zomaar even gif strooien om het ongedierte voor eens en voor altijd te bestrijden. Je zult rekening moeten houden met mensen en (huis)dieren en met je eigen veiligheid. Muizen- en wespenbestrijding is daarom écht een klus voor de professional!

Check ook deze content

Populaire berichten