13.9 C
Amsterdam
maandag, september 25, 2023

Alles wat je moet weten over de aankoop van overloopvloeren

Iedereen wil een huis dat comfortabel, functioneel...

Optimaliseer je datacenter met de juiste koeltechnieken!

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk...

Hoe ga je om met een lastig kind?

LifestyleHoe ga je om met een lastig kind?

Als je kinderen hebt, ben je hier dol op. Ze zijn je alles, je eigen mini mensjes. Je wil het allerbeste voor ze en doet ook hard je best om ze dit te kunnen bieden. De beste ouder, dat ben jij. Hoewel je de mooiste intenties voor ze hebt, kunnen ze alleen zelf nog soms een beetje lastig zijn. Sommige kinderen zijn namelijk vrij extreem. Ze kunnen heel druk zijn, niet praten, heel agressief zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan met ons lijstje. Dan ben je een beetje ten einde raad. Je wil namelijk wel het beste voor ze, maar je hebt alles al geprobeerd. Je staat misschien op het punt om ze aan de medicatie te gooien. We willen dat je daar mee wacht. In de meeste gevallen is dat namelijk helemaal niet nodig en misschien zelfs schadelijk. We gaan je daarom een beetje helpen. We vertellen je hoe je moet omgaan met een lastig kind, dat doen we gewoon in deze blog. 

Hulp 

Allereerst moet je weten dat je er niet alleen voor staat. Niemand staat dat, en jij dus ook niet. Je zult daarom moeten zorgen voor een beetje hulp. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Groeii. De mensen van Groeii weten hoe je om kunt gaan met een kind dat nét even wat extra aandacht en energie vraagt. Zij zijn experts in alles daaromtrent en willen je dan ook graag helpen. Wat jij moet doen? Eerst erkennen dat je die hulp nodig hebt, ze inschakelen en dan de adviezen opvolgen. Onhandelbare kinderen zijn geen uitzondering, dat weten zij en daarom kunnen ze er ook mee omgaan. Besef je daarnaast goed dat, ondanks de hulp, er wel wat tijd en aandacht in gaat zitten. Je best zul je moeten blijven doen, ondanks dat je een beroep doet op de expertise van Groeii. 

Grenzen

Een kind is vaak in de eerste instantie onhandelbaar omdat hij of zij niet goed weet wat hij of zij moet doen. Het gedrag is iets moeilijks en complex, maar je zult moeten beginnen met het stellen van grenzen. Zo weet zowel jij als je kind waar jullie aan toe zijn. Die grenzen moeten gehandhaafd worden en hier moet jij voor zorgen. Duidelijk zijn, ten allen tijde, is daarin een belangrijk element. Je laat niet met je sollen, over je heen lopen en je moet gerespecteerd worden.

Check ook deze content

Populaire berichten