15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Beton ciré gebruiken

WonenBeton ciré gebruiken

Wil je beton cire gaan gebruiken, maar weet je nog niet helemaal goed hoe en waarvoor? Dan is dit de beste plek voor jou. Hier kun je alles vinden over waarvoor je beton cire kunt gebruiken en hoe je het moet gebruiken. 

Wat is beton cire eigenlijk?

Beton cire is een betonstuc wat echt al eeuwen gebruikt wordt. Zelfs de romeinen gebruikten het al om hun bruggen af te dichten. Tegenwoordig is het natuurlijk wel een klein beetje aangepast. Plus het is tegenwoordig meer een decoratiemateriaal dan een bouwmateriaal. Beton cire wordt namelijk vooral gebruikt om dingen af te werken zoals muren en vloeren. Het heeft wel een heel groot voordeel het is waterafstotend. Hierdoor kan het gebruikt worden voor badkamers en bijvoorbeeld om een douche te maken. Beton cire bestaat uit zand en kiezelstenen die gemalen zijn gemixt met cement en een speciale kunsthars. Dit maakt het dus perfect voor een ruwe afwerking en dus ook al is het materiaal eeuwen oud geeft het toch een moderne stijl aan uw badkamer.

Waarvoor kun je beton cire gebruiken?

Je kunt beton cire op een heleboel manieren gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de muren bedekken waardoor je een waterafstotende ruimte hebt. Daarbij hoeft je je niet druk te maken om de kleur van de muur, want beton ciré kan in vrijwel alle kleuren gemaakt worden door een soort kleurstof toe te voegen. Verder kun je een doucheruimte maken met beton cire. Ook kun je dan de douche van je badkamer oplaten en hoeft er niet per se een douchecabine in als je de muren bedekt met beton cire. Verder is beton cire ook geschikt om vloeren te bedekken dus als je wat anders wilt dan de standaard tegelvloer, is dit perfect voor je badkamer en/of bijkeuken bijvoorbeeld. De beton cire vloer prijs kun je hier vinden. 

Beton cire stijlen

Om beton cire goed te gebruiken, is het verstandig om er bijvoorbeeld een houten meubel bij toe te voegen zodat je deze ruimte een warme sfeer geeft. Dit is verstandig omdat beton cire voor een groot gedeelte toch uit steen en zand bestaat waardoor het een relatief koude sfeer heeft. En het hout brengt in dit geval dan iets natuurlijks en warms naar boven. Daarnaast brengt het hout ook nog wat kleur naar boven aangezien beton cire het meest gebruikt wordt in kleuren zoals grijs. Je zou ook nog één of twee planten toe kunnen voegen voor een betere sfeer.

Check ook deze content

Populaire berichten