0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Energielabel anno 2023

AlgemeenEnergielabel anno 2023

Wanneer je naar de energielabels kijkt momenteel, zie je een grote stijging. En dan is het belangrijk dat je goed gaat vergelijken.  Wanneer je energielabel aanvragen bedrijfspand opzoekt, zal je veel verschillende informatie krijgen. Het is daarom goed dat je gaat vergelijken. Want voor zakelijk en privé kunnen er nog wat verschillen in zitten. Dus kijk ook goed naar energielabel woning aanvragen voordat je een beslissing maakt.

 

Hoe werkt het energielabel voor woningen?

Met een energielabel kun je zien hoe energiezuinig een woning is. Om dit te bepalen wordt er gekeken naar de isolatie van je dak, muren, vloer en ramen. Ook geeft het energielabel aan hoe zuinig de installaties voor de verwarming of ventilatie zijn.  Zo scoor je bijvoorbeeld hoog in de ranking als je zonnepanelen, een goede isolatie of triple glas hebt. 

Dit is interessante informatie als je een huis gaat kopen of huren, want een zuiniger huis betekent een lagere energierekening, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort. Ook geeft het label voor wooneigenaren inzicht in hoe je je woning verder kan verduurzamen. Hiermee kan je flink kosten besparen! Daarnaast geldt: hoe hoe hoger de klasse van het energielabel,  voor hoe meer geld je je woning kunt verkopen. 

Het energielabel is gebouwgebonden en geeft, op basis van een berekening, informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Het betreft gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling. 

Het is het dus waard om je woning zo energiezuinig mogelijk te maken. In dit artikel geven we je meer info en tips voor het aanvragen van het energielabel voor woningen. 

 

Energielabel voor jouw zakelijke vastgoed

Ben je eigenaar van zakelijk vastgoed? En wil je het pand verkopen of verhuren? Dan heb je een energielabel nodig. Sinds 2008 is het verplicht om bij verhuur, verkoop en oplevering van utiliteitspanden een geldig energielabel te hebben. Een EPA-adviseur van Enven is hier speciaal voor opgeleid en kan het energielabel van jouw zakelijke vastgoed vaststellen. Het label laat naast de huidige energieprestatie van het gebouw alle mogelijke energiebesparende maatregelen zien om een groener label te krijgen.

Bij de verkoop of verhuur van zakelijk vastgoed is het verplicht om een energielabel te hebben. De Inspectie Leefomgeving & Transport controleert hierop en heeft al meerdere boetes uitgeschreven aan bedrijven die niet aan de regel voldoen.

Voor het vaststellen van een energielabel voor jouw zakelijke vastgoed heeft u een EPA-U adviseur nodig. Deze gecertificeerde adviseur registreert de uitkomst van het energielabel voor uw zakelijke vastgoed bij de officiële instanties. De adviseurs van Enven zijn allemaal persoonlijk gecertificeerd om het energielabel van jouw pand vast te stellen. Ook hebben ze jarenlange ervaring met het dagelijks inspecteren van zakelijk vastgoed. Naast een energielabel kun je tevens een rapportage met energieadvies aanvragen. Vol met optionele maatregelen voor een beter energielabel en minder energieverbruik.

Check ook deze content

Populaire berichten