0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

De zomervakantie goed doorbrengen

Vrije TijdDe zomervakantie goed doorbrengen

De warme zon, prachtig groen om je heen en mensen die aan het water genieten. De zomer is weer aangebroken. Het allerleukste is natuurlijk dat de vakantie eraan zit te komen. Ga jij naar het buitenland of blijf je lekker in ons mooie Nederland? Hoe dan ook, het is leuk om alvast zomerplannen te maken om de vakantie goed door te brengen. Deze zomerse blog geeft je wat tips voor originele activiteiten die je kunt ondernemen. Lees snel verder. 

Heerlijk varen op water

Op een warme dag kun je alleen maar denken aan water, ijs en weer water. Het is dan ook de hoogste tijd om het water op te zoeken met een whaly boot. Dit zijn kleine bootjes met dubbele wanden van kunststof. Ze worden veel gebruikt om gezellig met vrienden door bijvoorbeeld de grachten van Utrecht te varen of te genieten van een prachtig meer. Het leuke is dat je op ieder moment een verkoelende duik kan nemen in het water. Klaar om verder te gaan? Start dan de elektromotor en vaar heerlijk met de wind mee. Met een whaly boot beleef je een gezellig en relaxte dag. Het is dan ook de perfecte activiteit voor in de zomer. 

Voetgolf

Tijdens de vakanties ga je vast weleens midgetgolfen met de familie. Een hartstikke leuke activiteit, maar deze zomer kun je het nét wat origineler aanpakken. Ga samen met vrienden of familie voetgolfen! Net als bij midgetgolf heb je verschillende holes die je langsgaat. Het verschil is alleen dat je geen putter gebruikt, maar je eigen voet. Samen met je vrienden of familie krijg je een voetbal mee. Het is de bedoeling dat je bij iedere hole de voetbal zo snel mogelijk in het gat laat verdwijnen. Vervolgens schrijf je je score op en wie uiteindelijk de minste punten heeft, wint het spel. Een unieke vakantiebeleving toch? 

Open air bioscoop

In Amerikaanse series of films zie je ze vaker voorbijkomen, de open air cinemas. Toch hoef je niet helemaal naar Amerika om dit zelf te beleven, je kunt de open air bioscoop ook naar je achtertuin halen. Zorg ervoor dat je een wit scherm hebt en een beamer waarmee je de laptop kunt verbinden. Regel daarna wat dekens en kussens om op te zitten en maak er een knusse ruimte van. Tip: laat al je vrienden wat snacks meenemen, zodat je de hele film door kunt blijven genieten van lekkers. 

Een dag zoals vroeger

Weet je nog, die goede oude tijd? Als kinderen konden we ons vroeger altijd vermaken. Het maakte niet uit welke dag het was, of het weer naar wens was of met wie je kon afspreken. Samen wisten we er iedere keer weer wat van te maken. Beleef deze zomervakantie dan ook weer een dag zoals toen. Ga na welke nostalgische activiteiten je een keer opnieuw wil ervaren. 

Check ook deze content

Populaire berichten