18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Wat is een POS kassasysteem? 

ZakelijkWat is een POS kassasysteem? 

Kort samengevat is een POS ook wel 'Point of Sale' genoemd, de plaats waar een transactie plaatsvindt. Een transactie in ruil voor goederen of diensten. Kassasystemen zijn erg belangrijk omdat of je nou voor de consument levert of zakelijk je een kassasysteem in je bedrijf moet hebben om de aankopen van je klanten te kunnen verrichten.  Wat is het verschil tussen een kassasysteem en een POS Systeem? Een kassasysteem en een POS (Point of Sale) zijn eigenlijk hetzelfde. Een POS kassasysteem is de brein van hardware en software die de ondernemers ondersteunt bij de verkoop, voorraadbeheer, analyses en rapportages van hun onderneming. Dit is dus meer dan alleen een kassa en gaat altijd om de samenwerking van alle onderdelen. Het doet meer dan alleen wat er als kassa mee bedoeld wordt, het is een echte hulpmiddel. 

Kassasystemen vergelijken 

Een goed kassasysteem dat ook wel POS systeem wordt genoemd is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf.  Al helemaal binnen de horeca en retail voegt een goed geautomatiseerd kassasysteem veel waarde. Zo is er een overzicht en een automatische koppeling met de voorraad, klantgegevens en krijg je interessante inzichten en rapportages over de verkoop. Hiermee kan je de inkoop efficiënt regelen en goed inspelen op de vraag van je klanten. Het is daarbij erg belangrijk om verschillende POS kassasystemen te vergelijken, zodat je de juiste keuze maakt op de behoefte van de klanten en jouw bedrijf. 

Er zijn een aantal kassasystemen zoals voor de horeca of de retail maar ook voor grote bedrijven die alleen voor bedrijven leveren. Voor kleinere zaken kan een relatief simpel kassasysteem al aan je wensen voldoen, terwijl er voor grotere ondernemingen meer mogelijkheden, ondersteuning en training nodig is. Kassasystemen vergelijken zit het daarom vooral welke branche je werkzaam bent en de service die je met de kassasysteem wilt leveren.  

Prijzen kassasystemen 

De prijs van kassasystemen liggen voornamelijk tussen de €40 tot €100 euro per maand in een vorm van een abonnement. Hierbij zitten de updaten maar ook service van de leverancier ingegrepen. Wil je toch een kassasysteem met bepaalde functies, dan kunnen extra kosten in rekening worden gebracht worden. Zou je toch voor eenmalige betalingen gaan dan zijn de startkosten voor een kassa vanaf 1200,-. 

Een POS kassasysteem vergelijken kun je het beste doen door naar hoeveel je ervoor wilt investeren en wat je bedrijf nodig heeft te kijken, daarbij kan je kijken naar de functies die elke kassasysteem heeft zoals goede hardware of software, de reviews, voor welke branche en welke kwaliteit elk kassasysteem heeft. Aan de hand van die dingen kan je daarop een betere beslissing maken. 

 

Check ook deze content

Populaire berichten