15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Voordelen van planten in je woning

WonenVoordelen van planten in je woning

Ongeveer 50% van alle Nederlanders hebben een plant in hun woning staan. 75% van alle jongeren hebben wel eens een kamerplant gehad. Dat kamerplanten populair zijn valt bijna niet te ontkennen. Mis je iets in je woning? Dan kan een kamerplant zorgen voor opvulling en kan het veel sfeer met zich meebrengen. Veel mensen weten niet dat er ook veel voordelen verbonden zitten aan het gebruik van kleine plantjes. Wat zijn deze voordelen precies?  En wat zijn de mogelijkheden met kamerplanten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt en dat is wel zo prettig.

Minder stress

Veel mensen hebben dagelijks last van stress en komt dit vooral door werk. Ontspanning is daarom van groot belang, omdat stress behoorlijk ongezond is. Kamerplanten kunnen ook hierbij helpen en onderzoek heeft aangetoond dat ze stress in huis verminderen. Uitzicht op een groene kamerplant werkt rustgevend. Het is bewezen dat mensen in een groene ruimte minder last hebben van een hogere bloeddruk. Op deze manier voel je je gelukkiger en natuurlijk een stuk fijner. Ook verminderen ze de kans op verkoudheid met maar liefst 30%. De planten hebben namelijk een hogere luchtvochtigheid en kunnen stofdeeltjes afnemen.

Schone lucht

Veel mensen weten het, maar kamerplanten zorgen altijd voor een schone lucht. De planten kunnen de lucht in je woning zuiveren, maar ook schadelijke stoffen verwijderen. Ze verminderen onder andere kooldioxide en kunnen dit omzetten in zuurstof. De planten hebben een betere luchtvochtigheid en dit verbetert de kwaliteit van de lucht in je woning. Niet iedere plant kan worden ingezet voor een betere luchtkwaliteit. Het verschilt namelijk per plant, maar planten zoals spathiphyllum en epipremnum kunnen goed worden ingezet.

Sfeer

Sfeer is heel belangrijk in je woning en kan ervoor zorgen dat je gelukkig in je huis woont. Het realiseren van een gezellige sfeer is moeilijk, maar dit doe je natuurlijk met de inrichting van je woning. Je koopt de juiste meubels voor in je woning, maar soms kan het nog zo zijn dat het leeg aanvoelt. Een grote plant woonkamer kan hier verandering in brengen. Een kamerplant is ideaal in de woonkamer en deze kun je overal neerzetten. Als het om een grote plant woonkamer gaat, staat deze vaak op de grond in een grote pot. Als het om kleinere planten gaat, kun je deze beter plaatsen op het vensterbank voor het raam. Zet niet teveel planten in je woonkamer, anders kan het benauwd aanvoelen.

 

Check ook deze content

Populaire berichten