15.6 C
Amsterdam
zaterdag, mei 21, 2022

Jane Lushka Sale, een stoer merk

Jane Lushka is een stoer Nederlands merk...

Metaalbewerking: veel verschillende mogelijkheden

Veel bouwwerken zijn voorzien van platen. Voordat...

HogerSensitief, de oplossing voor jou?

Als je hoog sensitief bent, dan ben...

Scoor goedkope zakelijke energie met deze tips

AlgemeenScoor goedkope zakelijke energie met deze tips

De prijzen van zakelijke energie zitten in de lift. Dat betekent dat je meer moet gaan betalen voor je zakelijke energierekening. Net als iedere andere Nederlander heb je daar hoogstwaarschijnlijk helemaal geen zin in. Helaas kun je zelf niets tegen deze prijsverhogingen doen, behalve het één en ander besparen op je energiecontract. Wist je bijvoorbeeld dat je met zakelijk energie vergelijken altijd de beste energiedeal scoort? In deze blog lees je meer over het scoren van goedkope zakelijke energie en hoe je dat precies doet.

Blijf niet hangen bij een energieleverancier

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je nooit moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers denken er niet aan om over te stappen op het moment dat dat mag. Zij blijven vaak hangen bij een energiebedrijf en maken jarenlang gebruik van hetzelfde zakelijke energiecontract. Helaas betaal je op die manier nooit het meest voordelige tarief voor je energiecontract. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere aanbieding te vinden voor zakelijke energie. Daarom is het aan te raden om verder te kijken dan je neus lang is en te beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk. Op die manier scoor je altijd een energiecontract met een scherper tarief dan je al had. Zakelijke energiebedrijven stunten vaak met hun prijzen om zo nieuwe klanten te trekken. Zo bieden ze vaak flinke kortingen aan en hebben ze wel eens een interessant welkomstcadeau beschikbaar.

Maak gebruik van een zakelijke energievergelijker

Nu je weet dat je dus altijd moet overstappen op het moment dat dat kan, is het goed om te weten dat dit op een heel eenvoudige en snelle manier kan. Je hoeft namelijk tegenwoordig niet meer zelf op zoek te gaan naar een passend energiecontract. Dat doe je met behulp van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Zo’n vergelijker is een online tool die op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik op zoek gaat naar meerdere interessante energiedeals. Hierbij krijg je altijd een aanbod te zien met meerdere opties waaruit jij de beste match kiest. Goed om te weten: zo’n zakelijke energievergelijker is volledig onafhankelijk. Dat betekent dat je geen geld hoeft te betalen om ervan gebruik te kunnen maken én dat je het meest complete aanbod dat op dat moment beschikbaar is te zien krijgt. Op die manier weet je zeker dat je écht alle aanbiedingen voor jouw jaarlijkse energieverbruik voor je hebt. Dat betekent dat je gegarandeerd de beste en meest voordelige deal kunt pakken.

Check altijd de opzegtermijn en einddatum

Tot slot is er een tweetal data waar je op moet letten wanneer je het meest goedkope energiecontract wilt hebben. Let bij een huidig energiecontract altijd op de opzegtermijn en de einddatum. De opzegtermijn is de termijn waarin je mag overstappen. Bij de meeste energieleveranciers is er een opzegtermijn van 30 dagen te vinden. Check dit altijd even voor de zekerheid; sommigen hebben een afwijkende termijn. Besluit je om eerder over te stappen dan krijg je te maken met een zogeheten opzegboete. Dat is geld dat je moet betalen voor de energie die nog ‘open’ staat. Zorg er echter voor dat je ook niet te laat overstapt want er is ook een einddatum waar je rekening mee moet houden. Stap over wanneer de opzegtermijn ingaat en voordat de einddatum verstreken is. Ben je toch te laat met overstappen? Dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Dit gebeurt helaas niet tegen aantrekkelijke tarieven; je betaalt altijd veel meer dan je zou doen als je wel was overgestapt naar een andere aanbieder. Kortom: let goed op deze data om niet te veel te betalen voor je zakelijke energierekening. 

Check ook deze content

Populaire berichten