0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Een bedrijfsvideo laten maken

ZakelijkEen bedrijfsvideo laten maken

Wanneer je je als bedrijf beter op de markt wil positioneren voor welke reden dan ook. Bijvoorbeeld om meer werknemers te vinden, bekender te worden bij de doelgroep of om meer producten te kopen. Kan het voor alle redenen handig zijn om een goede bedrijfsvideo te hebben. Een bedrijfsvideo laten maken kan je bij een gespecialiseerd bedrijf doen. Wanneer je een goede bedrijfsvideo hebt zal je voor alle bovenstaande argumenten goed opvallen voor de doelgroep die je wil bereiken. Een video blijft namelijk vaak goed hangen bij het publiek. Beeld en geluid worden op een goede manier gecombineerd. De aandacht wordt goed vastgehouden. In een korte tijd kan je laten zien waar je bedrijf voor staat. 

 

Het proces

Wanneer je als bedrijf een bedrijfsvideo door iemand wil laten maken is het belangrijk om van tevoren een goed intakegesprek te houden. Hierin kan je als bedrijf je doelen en wensen bespreken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om 2d animaties te gebruiken. In een animatievideo kunnen zelfs hele lastige onderwerpen op een versimpelde wijze worden weergegeven waardoor het voor iedereen te snappen valt. Vervolgens kan degene die de bedrijfsvideo gaat maken, aan de slag gaan. Die persoon begint vaak met het creëren van een storyboard, dit gaat over hoe de verhaallijn door de video heen is. Hierbij is het dus belangrijk dat het doel van de video goed naar voren komt. Vervolgens wordt er een script en een huisstijl gekozen. Hier heb je als klant dan ook nog tijd om feedback op te geven. Het is namelijk de bedoeling dat de bedrijfsvideo goed bij jouw bedrijf past. 

 

2d animaties

Vervolgens kunnen de 2d animaties gemaakt worden. Door het gebruik van 2d animaties kan je gemakkelijk tijdens het proces dingen aanpassen. Wanneer het ontwerp van een product bijvoorbeeld nog net een beetje veranderd. Dit is lastiger wanneer je een normale video hebt gemaakt over het product zelf. Deze kan je vaak niet gemakkelijk aanpassen. Terwijl een animatie dus nog wel aangepast kan worden tijdens het maken van de video. Ook zorgt een 2d animatie ervoor dat het een iets eenvoudigere weergave van het product geeft dan een 3d animatie. Er is dan minder afleiding en de boodschap komt soms wat duidelijker over op die manier. Maar ook hier kan het bedrijf dat de bedrijfsvideo voor je maakt mee helpen. Zij hebben er immers veel verstand van. Samen zal je tot een goede bedrijfsvideo komen waarbij je je bedrijf nog beter in de markt kan positioneren.  

Check ook deze content

Populaire berichten