20.4 C
Amsterdam
maandag, juli 22, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Moet je een aparte verzekering mobiele telefoon afsluiten?

WonenMoet je een aparte verzekering mobiele telefoon afsluiten?

Je mobiel zit zo'n beetje aan je hand gekleefd, maar toch gebeurt het nog wel eens dat deze zo uit je handen glipt. Of dat je 'm vergeet in de trein. Of dat je mobiel uit je tas of jas wordt gestolen bij het uitgaan. Raak jij ook al in paniek bij het idee? Dan ben je niet de enige! Veel mensen sluiten een aparte verzekering mobiele telefoon af bij de provider of bij de aankoop van een nieuwe mobiel. Maar wist je dat je verzekering mobiele telefoon gewoon is inbegrepen bij je inboedelverzekering? Je hoeft dus geen aparte verzekering mobiele telefoon af te sluiten. Bij je inboedelverzekering zijn nog veel meer zaken inbegrepen. Maar wat is een inboedelverzekering eigenlijk?

Wat is er behalve je verzekering mobiele telefoon inbegrepen bij je inboedelverzekering?

Behalve je verzekering mobiele telefoon vallen heel veel spullen onder je inboedelverzekering. Denk dan aan álles wat niet vast zit in je huis. Dat geldt dus ook voor de gordijnen en de inhoud van de keukenkastjes en de stofzuiger. Je beddengoed en je bed en ook die antieke vaas van tante Annie. Echt alles wat niet vast zit in je huis hoort bij de inboedelverzekering. Dus ook de zwevende laminaatvloer! Is de vloer verlijmd? Dan valt deze onder de opstalverzekering.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee. Een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch wordt deze wel altijd aangeraden. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan je huis door brand, inbraak en water. Schiet je slang van de wasmachine? Dan loopt het water wellicht langs de muren naar beneden en beschadigt je bank en de schilderijen die je erboven hebt hangen. Wanneer je dan een inboedelverzekering hebt, wordt de schade vergoed. De schade aan je muur, het plafond en de vloer vallen hier echter niet onder.

Hoe krijg ik dan de rest vergoed?

Via de opstalverzekering. Een opstalverzekering is wel verplicht in Nederland. Heb je een huurhuis? Dan is de opstalverzekering inbegrepen bij de huur en (dus) de verantwoordelijkheid van de huisbaas of woningbouwverening. Heb je een koophuis? Dan ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Combineer je verschillende verzekeringen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij? Dan is de kans groot dat je een flinke korting kunt krijgen. Je kunt zelf, online, al berekenen wat je premie per maand zal bedragen. Wil je verschillende verzekeringen onderbrengen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij? Dan is het verstandig om eens een afspraak te maken met een verzekeringsadviseur.

Check ook deze content

Populaire berichten