15.1 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

De keuken van je dromen

WonenDe keuken van je dromen

Er is in principe nooit een goed moment voor een verbouwing. Het komt altijd ongelegen, zit andere projecten in de weg en het duurt vaak veel langer dan origineel de bedoeling was. Maar het eindresultaat is om van te dromen. En dat is waarom we er toch steeds voor gaan.  Nu is het tijd om jouw keuken om te toveren. In deze blog vertel ik je waar je aan moet denken. Lees je mee?

Wat blijft en wat niet?

Allereerst is het handig om eens een check te doen van de keuken. Wat zijn items of voorzieningen die je mooi vindt en graag wilt behouden? En zoals je daar een lijst van maakt, maakt je natuurlijk ook een lijst van de dingen die weg moeten. Op die manier ruim je de boel op en krijg je ook meer een beeld van wat je mooi vindt voor de nieuwe keuken.

De stijl voor jouw keuken

Want zodra je weet wat jij mooi vindt, kun je aan de slag met het bepalen van de stijl voor de nieuwe keuken. Een keuken die er mooi uitziet nodigt meer uit om te koken. Gaan jullie voor een stoere industriële keuken gemaakt van metaal en steen? Of kiezen jullie juist voor materialen als hout en warme kleuren om het een familiegevoel te geven.

Alle extraatjes

En vergeet bij het bepalen van de nieuwe keuken ook niet aan de extraatjes te denken. Misschien willen jullie wel een vaatwasser als jullie die eerder nooit hadden of zijn er andere items die je niet meer wil missen in de keuken en waar je jezelf mee wil verwennen. Dan is nu het moment om dat te doen. Die stoomoven? Dat mag best op jouw prioriteitenlijstje staan.

De handen uit de mouwen

Bepaal in deze fase ook wat het plan van aanpak wordt. Ben je handig aangelegd? Dan ga je waarschijnlijk zelf met de handen uit de mouwen. Als er water toevoeren en dergelijke moeten worden omgelegd moet je knelkoppelingen kopen, kijk of je een Tyleen koppeling kan vinden. Als deze termen je niks zeggen, is het misschien handiger om deze taak uit te besteden aan een professional.

Denk aan de details

En als de verbouwing er eenmaal opzit, vergeet dan niet de boel weer aan te kleden. Door de kleine details toe te voegen wordt de keuken veel meer van jullie, het wordt persoonlijker. En op die manier kan je er ook steeds meer van genieten. 

Check ook deze content

Populaire berichten