20.4 C
Amsterdam
maandag, juli 22, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Een eigen borrel organiseren

Vrije TijdEen eigen borrel organiseren

Op de vrijdag middag en in het weekend wordt er volop geborreld. Door studenten, werknemers en gepensioneerde. Als je van borrelen houdt zit er ook zeker geen leeftijd aan verbonden. Een tijdje geleden waren door de Lockdown alle restaurants en terrasjes natuurlijk dicht. En toen moesten de borrelliefhebbers even improviseren. Een aantal cafés en restaurants kwamen al met leuke ideeën voor borrelpakketten die dan bij jou thuis werden bezorgd. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om zelf een borrel te organiseren. Denk bijvoorbeeld maar is aan een leuke borrelplank of zelfgemaakte borrelhapjes! Hier wat tips voor het organiseren van een eigen borrel thuis, voor vrienden, familie of voor wie jij wilt!

Drankjes

Bij een borrel kunnen als eerst de drankjes natuurlijk niet missen. De meest gekozen drankjes voor een borrel zijn bier en wijn. Maar je kan er natuurlijk nog veel creatiever mee omgaan. Als het zomer is kan je je drankjes daar een beetje op aanpassen. Wat dacht je namelijk van een heerlijke sangria! Voeg zelf je verse fruit toe en je hebt het perfecte drankje voor tijdens je borrel. Je kan natuurlijk ook aan de slag gaan met zelf gemaakte cocktails. Een veel gedronken cocktail op borrel is een Gin tonic. Maar ook van de gin tonic heb je heel wat varianten. Zo heb je bijvoorbeeld ook pink gin die net wat zoeter is dan de normale gin. Maar je kan er ook voor kiezen om de gin te combineren met een wat zoeter drankje dan tonic zoals bijvoorbeeld Rose lemonade. De Mojito cocktail doet het bij de meeste mensen ook wel heel erg goed! Deze kan je dan bijvoorbeeld wat later op de avond schenken.

Hapjes

Bij lekkere drankjes kunnen natuurlijk geen lekkere hapjes ontbreken. Je kan als eerst beginnen met een grote borrelplank waar iedereen zelf wat van af kan pakken. De basis dingen die op een borrelplank horen zijn: verschillende soorten kazen, verschillende soorten worstjes/hammen, nootjes, brood met smeersels (aioli, hummus en kruidenboter), nacho’s met kaas en quacemole en e.v.t. een schaaltje met bittergarnituur. kaas kopen kan natuurlijk gewoon in de supermarkt maar bij een echte kaasboer kan je de lekkerste boerenkaas kopen! Dit geldt hetzelfde voor de verschillende soorten worst en ham. Later op de avond kan je er nog voor kiezen om wat grotere/warmere hapjes te serveren. Denk hierbij aan mini pizza’s, gehaktballetjes, kipspiesjes of sticks met mozzarella, tomaat en basilicum. Tussendoor kan je natuurlijk ook nog bakjes met chips of nootjes op tafel zetten!

Check ook deze content

Populaire berichten