17.7 C
Amsterdam
donderdag, juli 7, 2022

Je woning moet gerepareerd worden wat nu?

Het kan zijn als je een nieuwe...

Een Carhartt hoodie is ideaal voor de wat frissere avonden

Ga je graag kamperen of naar festivals?...

Alles over halogeenkoplampen

AlgemeenAlles over halogeenkoplampen

Je bent écht niet de enige die geen verstand heeft van autolampen. Toch is het belangrijk om de basis te weten over autolampen als je er eentje moet vervangen! We begrijpen dat het een irritante klus kan zijn, maar veiligheid gaat voor alles! Daarom geven we je in dit artikel meer informatie over halogeenlampen. Lees dus gauw verder!

Wat zijn halogeenlampen?

Wanneer we spreken over autoverlichting kunnen we verschillende soorten benoemen. Je hebt halogeen lampen, xenon lampen, ledlampen en laserlampen. In dit artikel bespreken we echter uitsluitend de halogeenlampen. Halogeenlampen zijn misschien wel de bekendste autolampen die er zijn. Halogeen koplampen worden immers al sinds de jaren 60 gebruikt! Halogeenlampen zijn lampen die een gloeidraad bevatten die heet worden wanneer er stroom doorheen stroomt. Het resultaat hiervan is dat er licht ontstaat! De lampen zijn gevuld met halogeen gas dat ervoor zorgt dat de lamp niet zwart wordt door het warm worden van de gloeidraad. De lampen produceren dus erg veel warmte! Het is daarom niet handig om een halogeen autolamp te vervangen wanneer je er net mee gereden hebt, dan kun je gemakkelijk je handen verbranden. Het voordeel van deze lampen is dat ze relatief goedkoop te produceren zijn, waardoor de aanschafkosten ook niet al te hoog zijn. Voor deze zelfde reden zijn ze ook gemakkelijk verkrijgbaar en dat is natuurlijk handig wanneer je er snel eentje nodig hebt! Met defect licht mag je immers geen auto rijden. De halogeenlampen zijn bij gebruik geel van kleur en zijn voor andere weggebruikers meestal niet storend zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

De beste heldere halogeen koplamp

Halogeen koplampen zijn vaak niet de helderste autolampen die er zijn. Vooral omdat het een relatief oudere lamp is produceert hij minder licht dan bijvoorbeeld een ledlamp. Tóch zijn er modellen die er speciaal voor zijn gemaakt om juist meer licht te geven. Zo heb je de Philips Xtreme Vision H7. Deze lamp is gemaakt met geavanceerde technologie en zorgt voor een super helder licht. Deze lampen geven tot wel 130% meer helderheid af dan een normale halogeenlamp. Daarbij is de lamp gevuld met een uniek mengsel van gas, waardoor het een betrouwbare werking en langere levensduur garandeert. Je hoeft dus niet om de week je autolamp te gaan vervangen. Als jij wilt gaan voor een van de veiligste autolampen die er zijn, dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar de Philips Xtreme Vision H7. 

Check ook deze content

Populaire berichten