17.1 C
Amsterdam
donderdag, juli 7, 2022

Je woning moet gerepareerd worden wat nu?

Het kan zijn als je een nieuwe...

Een Carhartt hoodie is ideaal voor de wat frissere avonden

Ga je graag kamperen of naar festivals?...

Wat kost een hond?

AlgemeenWat kost een hond?

Na een lange werkdag tot rust komen tijdens het uitlaten van je hond of samen spelen in de tuin. Een hond is meer dan alleen een huisdier, het is een maatje. Een hond is dan ook voor ieder gezin een mooie toevoeging. Helaas lopen de kosten van het onderhouden van een hond hoog op. Hoeveel geld je in totaal kwijt bent, is overigens wel afhankelijk van wat voor soort hond je hebt. Over het algemeen kosten grote honden meer geld dan kleine honden. Ben je benieuwd naar hoeveel een hond kost en wat binnen je budget past? Lees in dat geval verder. 

Kleine honden

Een kleine hond is het goedkoopste om te onderhouden. Voor het gemak gaan we uit van een kleinkees hond. Iedere maand moet je rekening houden met vaste kosten zoals voer, supplementen, verzekeringen, medicatie en dierenarts bezoeken. Al met al komt dit neer op een bedrag van ongeveer €103 per maand. Hierbij komen ook nog kosten van de hondentraining, trimsalon en overige kosten zoals een halsband hond of speeltjes. Deze extra kosten maken dat je omgerekend maandelijks iets meer aan budget moet hebben om je hond te onderhouden. Natuurlijk zijn er ook manieren om dit bedrag te verlagen. Zorg bijvoorbeeld voor massa-inkopen wat betreft voedsel.

Grote honden

Een grotere hond brengt meer kosten met zich mee. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst hebben grote honden in kwantiteit meer eten nodig. Per maand moet je dus meer kilo’s hondenvoer kopen. Daarnaast ben je meer geld kwijt aan bezoeken aan de dierenarts en trimsalon. De extra kosten zorgen ervoor dat je rond de €195 per maand kwijt bent wanneer je een grotere hond kiest zoals een Leonberger. Het is dus goed om na te denken hoeveel geld je wilt besteden aan een hond. Als je geen ruim budget hebt, is het mogelijk beter om een kleine hond te nemen. Hoe je het ook wendt of keert, ongeacht de grootte van een hond, is het huisdier altijd een geweldige toevoeging aan een familie. 

Populaire honden

In Nederland is er een grote diversiteit aan hondenrassen. Toch springen er een aantal tussenuit. Zo is de labrador retriever de absolute favoriet, gevolgd door de boomer en labradoedel. Het leuke is dat ieder hondenras een specifieke persoonlijkheid heeft. Zo heeft de Duitse herder een verantwoordelijkheidsgevoel en staan labradors bekend om hun loyaliteit naar baasjes toe. Start vandaag nog je zoektocht naar een hond die past binnen jouw gezin.

Check ook deze content

Populaire berichten