0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Wat is letselschade nu precies?

AlgemeenWat is letselschade nu precies?

Ben je gewond geraakt door een ongeval of heb je te maken met klachten? Wanneer dit het geval is, kun je spreken van letselschade en is er een grote kans dat je inkomsten misloopt. Daarnaast moet je vaak veel geld betalen voor het herstel en kunnen de kosten snel hoog oplopen. Wanneer het letsel is ontstaan door de schuld van een ander is de kans groot dat je recht hebt op een schadevergoeding. De schadevergoeding kan behoorlijk hoog zijn en het ligt er echt aan hoeveel je zelf hebt moeten betalen. Hierbij spreken we over kosten voor openbaar vervoer, maar ook kosten voor de huishoudelijke hulp. Ook kunnen spullen van jouw beschadigd zijn door het ongeluk en zijn dit allemaal kosten die je kunt verhalen op de tegenpartij. Maar de tegenpartij gaat hier niet altijd akkoord mee en in de meeste gevallen wordt er ontkend dat ze schuld hebben.

De tegenpartij schakelt daarom vaak een advocaat in om het tegendeel te bewijzen. Het kan daarom handig zijn om ook zelf een letselschade advocaat in te schakelen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee en je kunt hier veel aan hebben. Wat doet een letselschade advocaat allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat doet een letselschade advocaat precies?

Wat doet een letselschade advocaat? Dat is een vraag die je waarschijnlijk hebt, als je een advocaat in wilt schakelen. Een letselschade advocaat zorgt er in ieder geval voor dat je de schadevergoeding krijgt, die je nodig hebt. Je krijgt namelijk te maken met verzekeraars en deze hebben veel kennis van het recht en letselschades. Deze verzekeraars zullen proberen om jouw schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Het is daarom van belang dat je een advocaat inschakelt, zodat jouw belangen ook behartigt worden.

De letselschade advocaat onderzoekt vaak wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Ook stelt de advocaat een aansprakelijkheidsbrief op en wordt de tegenpartij officieel aansprakelijk gesteld voor het ongeluk. Hierbij wordt er vaak een voorschot geregeld voor de letselschade en worden er discussies gevoerd met de verzekeraar. De advocaat berekend ook hoe hoog de schadevergoeding wordt en dit doet de advocaat aan de hand van de schadeposten die je hebt. Zijn er problemen met jouw werkgever? Dan regelt de letselschade advocaat dit ook en voert de advocaat meerdere gesprekken. Op deze manier is de kans een stuk hoger dat jij een schadevergoeding krijgt, ideaal toch?

 

Check ook deze content

Populaire berichten