18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Help! Letselschade?

HealthHelp! Letselschade?

Help! U heeft een ongeval meegemaakt en heeft hierbij letselschade opgelopen. Bij een ongeval kunt u bijvoorbeeld denken aan een aanrijding, een medische fout of een bedrijfsongeval. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend en vaak komen hier ook nog eens flink wat kosten bij kijken. Deze kosten kunnen ontzettend oplopen, dus deze wil je vast en zeker graag verhalen op de partij die je schade heeft berokkend.

 

Letselschade hoeft niet alleen fysiek te zijn

Wanneer we het over letselschade hebben, kan dat ook mentale klachten betekenen. Niet alleen fysieke klachten worden onder letselschade gerekend. Psychische schade kan er zelfs soms toe leiden dat iemand uitvalt in het dagelijkse leven en bijvoorbeeld voor een bepaalde periode of langdurig niet meer kan werken. Dit kan leiden tot schadeposten als studievertraging, medische kosten van bijvoorbeeld een psycholoog of tot verlies van arbeidsvermogen. Ook psychische kosten bij een bedrijfsongeval kunt u verhalen met een schadevergoeding bij bedrijfsongeval.

 

Vergoeding voor letselschade

Voor letselschade kunt u een claim indienen bij de aansprakelijke partij voor het betalen van een schadevergoeding. Deze schadevergoeding kan voor zowel materiële als immateriële zaken zijn. De aansprakelijke partij moet deze kosten aan je vergoeden en vaak wordt deze claim bij de verzekering van de aansprakelijke partij neergelegd. Het is belangrijk bewijsmateriaal te verzamelen van de geleden schade. Ook is het belangrijk met een arts te spreken, die een medisch dossier voor u kan opstellen. Voor het verhalen van de schadevergoeding kunt u een letselschade advocaat of letselschade jurist inschakelen, bijvoorbeeld de letselschade advocaat rotterdam. Het kan zijn dat maar een deel van de aansprakelijkheid door de verantwoordelijke partij wordt erkend. Een letselschade jurist kan hierover dan vervolgens in onderhandeling gaan met de verzekering.

 

Focus op uw revalidatie

Waarschijnlijk heeft u wel even wat anders aan uw hoofd dan het verhalen van de schade. Misschien heeft u zelfs wel intensieve revalidatie nodig. Gelukkig bestaan er letselschade juristen of advocaten die u in dit proces bij kunnen staan. Dan kunt u zich op uw revalidatie focussen.

 

Zorg dat u goed verzekerd bent

Wellicht staat u aan de andere kant van dit verhaal en wordt u zelf aansprakelijk gesteld voor letselschade. In dat geval kunt u hier maar beter goed op voorbereid zijn door uzelf goed te verzekeren. Dit doet u bijvoorbeeld met een WA-verzekering, de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die u maakt kan dan door deze verzekering (deels) worden terug betaald.

 

Uiteindelijk hoopt iedereen dat het hem niet overkomt en dat hij hier niet over hoeft na te denken. Maar helaas zit een ongeluk nog altijd in een klein hoekje. Als u letselschade oploopt, kunt u maar beter enigszins bekend zijn met de stappen die u hierna moet zetten.

Check ook deze content

Populaire berichten