13.9 C
Amsterdam
maandag, september 25, 2023

Alles wat je moet weten over de aankoop van overloopvloeren

Iedereen wil een huis dat comfortabel, functioneel...

Optimaliseer je datacenter met de juiste koeltechnieken!

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk...

Voordelen van honing voor je gezondheid

HealthVoordelen van honing voor je gezondheid

Bijen spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om het produceren van echte honing en maken het mogelijk dat een imker erover kan beschikken. Een van de oudste zoetstoffen die er op aarde voorkomt, is honing. Op het gebied van gezondheid brengt deze zoetstof verschillende voordelen met zich mee. Deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat honing gecategoriseerd kan worden als een Powerfood en zeker een plekje hoort te krijgen in de keuken. In deze blog lees je meer over de voordelen van honing voor je gezondheid. 

Kanker en hart- en vaatziekten

Flavonoïden en antioxidanten zijn twee belangrijke stoffen die voorkomen in honing. Deze stoffen zorgen ervoor dat de kans op kanker en hart- en vaatziekten aanzienlijk wordt verminderd. Dit gegeven is dus zeker een belangrijk aspect wanneer we het hebben over het tegengaan van kanker en hart- en vaatziekten.

Bacterie en schimmels

Er bestaan verschillende soorten honing en ze hebben allemaal een antibacteriële werking. Dit is mogelijk omdat de bijen voeg een enzym dat waterstofperoxide produceert. Dit is tenminste wat er is komen vast te staan bij een onderzoek uitgevoerd door de Honey Research Unit-Universiteit van Waikato in Nieuw-Zeeland. Daarnaast draagt dit bij aan een langere houdbaarheid van honing. Antioxidanten zorgen ervoor dat je ook nog bescherming geniet tegen allerlei soorten kwalen. Wil je graag gebruik maken van honing producten, dan is het misschien een optie om te kijken bij products for home

Helende werking bij het hoesten en geïrriteerde keel

Heb je veelal te maken met hoestbuien, dan kan honing dit verhelpen. In het bijzonder boekweit honing kun je gebruiken om hoestbuien weg te werken of te verminderen. Onderzoek onder 110 kinderen heeft uitgewezen dat boekweithoning even effectief blijkt te zijn als een enkele dosis dextromethorfan om hoesten in de avonduren te verlichten. Als je kinderen in huis hebt, is het je aangeraden om honing in huis te hebben. Bij een eventuele zere keel of een hoestbui kan het nuttig gebruikt worden. 

Helpt je bloedsuikerspiegel op peil houden

Hoewel honing een zoetstof is, heeft het een regulerende werking op de bloedsuikerspiegel. Dit omdat honing niet dezelfde werking heeft als witte suiker of andere kunstmatige zoetstoffen. Concreet zorgt de combinatie van fructose en glucose ervoor dat het lichaam gestimuleerd wordt om het bloedsuikerspiegel te reguleren. Als je een suikerpatiënt bent kun je honing goed gebruiken. Om honing te kopen ben je terecht bij verschillende handelszaken die een ruim assortiment aan honingsoorten aanbieden. Rauwe honing kopen is iets waarvoor bepaalde mensen kiezen, maar de meesten kiezen ervoor om bewerkte honing aan te schaffen. Welke je ook mag kiezen, de voordelen zul je zeker ervaren.

Check ook deze content

Populaire berichten