0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Stap over naar werken in de cloud

ZakelijkStap over naar werken in de cloud

Organisaties die gaan werken in de cloud hoeven geen investeringen meer te doen in hardware en infrastructuur. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over beveiliging of dataverlies, want dat regel je allemaal vanuit één centrale plek. Bovendien heb je altijd en overal toegang tot je bedrijfsgegevens. In dit blogartikel lees je alles over de clouds: wat is een cloud, wat is een hybride cloud en waarom zou jouw organisatie gaan werken in de cloud?

Wat is een cloud precies?

Een cloud is een netwerk van servers die via het internet met elkaar communiceren. Op die servers staan alle bedrijfsgegevens, applicaties en websites. Dit betekent dat je niet langer afhankelijk bent van één fysieke server, maar dat je gegevens op meerdere servers kunt opslaan. En wanneer er problemen ontstaan kun je een ict detacheringsbureau inschakelen.

Wat is een hybride cloud?

De hybride cloud maakt gebruik van twee omgevingen: een public cloud (bijvoorbeeld Amazon Web Services of Microsoft Azure) én een on-premise omgeving (bijvoorbeeld een lokale server of een privécloud). Deze twee omgevingen communiceren feilloos met elkaar, waardoor je het beste uit beide werelden kunt halen.

Waarom zou jouw organisatie gaan werken in de cloud?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor de cloud:

– Je hoeft geen investeringen te doen in hardware en infrastructuur;
– Je bent niet afhankelijk van één fysieke server;
– Je hebt altijd en overal toegang tot je bedrijfsgegevens;
– Je hoeft je geen zorgen meer te maken over beveiliging of dataverlies.

Waar moet je op letten als je overstapt naar werken in de cloud?

Als je overweegt om te gaan werken in de cloud, is het belangrijk om een aantal dingen goed in de gaten te houden. Zo moet je bijvoorbeeld weten welke data je wilt gaan opslaan in de cloud en welke niet. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen hoeveel toegang tot de data je wilt geven aan externe partijen, zoals leveranciers of klanten. Tot slot moet je ook nadenken over de beveiliging van je data. Als je deze dingen goed in de gaten houdt, is er niets wat jouw organisatie kan weerhouden om te gaan werken in de cloud!

Werken in de cloud biedt dus veel voordelen voor organisaties: je hoeft geen investeringen te doen in hardware en infrastructuur, je hebt altijd en overal toegang tot je bedrijfsgegevens en je hoeft je geen zorgen meer te maken over beveiliging of dataverlies. Wil jij ook gaan werken in de cloud?

Check ook deze content

Populaire berichten