0.3 C
Amsterdam
vrijdag, december 1, 2023

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Is het aanvragen van een lening wel verstandig?

AlgemeenIs het aanvragen van een lening wel verstandig?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om bij het aanschaffen van verschillende soorten materiaal geld te lenen. In veel gevallen is het begrijpelijk, de bedragen zijn zo hoog dat het niet in een keer betaald kan worden. Een lening kan onschuldig zijn als er verstandig mee om wordt gegaan. Helaas is dit niet altijd het geval en dan ontstaan er problemen. Waar veel mensen de fout in gaan, is dat ze de risico’s van het lenen van geld onderschatten. 

 

Wat zijn de risico’s van het lenen van geld?

Voordat je een lening aan gaat vragen of het enkel overweegt om een lening aan te vragen, is het eerst belangrijk om te weten wat de risico’s van het lenen van geld precies zijn. Een van de grootste risico’s en bovendien ook de meest belangrijkste, is een financieel probleem. Veel mensen zijn eraan gewend dat het aanvragen van een lening zeer makkelijk is en het terugbetalen ook geen probleem hoeft te vormen. Vaak klopt dit ook maar een kleine verandering kan voor problemen zorgen. Zo kunnen je inkomsten wegvallen door een situatie waar je geen grip op hebt. 

 

Wanneer is lenen verstandig?

Ga jij een lening aanvragen bij Findio of een andere kredietverstrekker, dan is het belangrijk om alleen geld te lenen als er geen andere oplossing is en dat het dus echt een noodzaak is. Hierbij kan je denken aan een financiering auto voor als je afhankelijk bent van een auto om bijvoorbeeld geld in het laatje te brengen. Je moet dan wel geld lenen om ervoor te kunnen zorgen dat je kan blijven werken. Alleen in zulke gevallen is het verstandig om geld te lenen. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe elektrische fiets kopen omdat je dat wilt hebben? Dan is het altijd verstandiger om te gaan sparen. Je leert jezelf daarmee aan dat hard werken zorgt voor leuke beloningen en geniet bovendien meer van de aankoop zelf. Een ander voordeel is dat je langer na hebt gedacht over de aankoop. In sommige gevallen zie je dat men een product niet meer wilt hebben als het bedrag eenmaal bij elkaar gespaard is. 

 

Spreek altijd met een adviseur 

Voordat je een lening gaat aanvragen is het ook verstandig om altijd met een adviseur in gesprek te gaan om te achterhalen of het lenen van geld verstandig is. Hierbij moet je zeker geen verschil maken in het aanvragen van een hypotheek of het aanvragen van een lening voor het aanschaffen van een nieuw voertuig. 

 

Check ook deze content

Populaire berichten