5.2 C
Amsterdam
woensdag, april 24, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Hoe vind je een leuke bijbaan die bij je past?

AlgemeenHoe vind je een leuke bijbaan die bij je past?

Zou je wel wat extra geld willen verdienen, bijvoorbeeld naast je studie of parttime baan? Dan is het slim om een leuke bijbaan te zoeken. Dit is lang niet zo ingewikkeld als het lijkt, zeker als voor jou het minimumloon prima te doen is. Dit geldt voornamelijk voor studenten, maar ook voor mensen die het gewend zijn van een klein bedrag rond te komen. Er zijn een aantal branches waarin altijd extra personeel wordt gezocht. In dit artikel lees je er alles over, en hoe je het makkelijkst aan een leuke bijbaan komt in deze branches.

Ga werken in de horeca

Een bijbaan in de horeca: het moet bij je passen. Sommige mensen zijn nu eenmaal van nature echte horecatijgers en vinden het maar al te gezellig om een leuk restaurant of volle kroeg te werken. Als dat ook voor jou geldt heb je geluk, want er wordt in alle grote steden en zelfs in kleine dorpen horeca personeel gezocht. Het is dus absoluut niet moeilijk om in deze branche een leuk baantje te vinden. Wat je het beste kunt doen is je cv en motivatie uitprinten en zelf restaurants en cafés binnen te lopen. Je laat dan namelijk direct zien hoe gemotiveerd je bent en ze weten bovendien meteen hoe je overkomt. Zo vergroot je je kansen om aangenomen te worden enorm. In de horeca moet je immers heel sociaal zijn!

Liever postbezorger worden?

Vind jij het juist helemaal niks om in de avonduren te werken en constant met mensen te maken te hebben? Zoek dan een leuke bijbaan als postbezorger. Je bent dan veel in de buitenlucht, hoeft met niemand praatjes te maken (maar het mag natuurlijk wel) en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. En ook in deze branche kom je gemakkelijk aan een bijbaan, want er worden in ontzettend veel steden bezorgers gezocht. Je hoeft er niet eens ervaring voor te hebben en kunt na het volgen van een korte cursus vaak direct aan de slag.

Start morgen nog in de supermarkt

Zou jij jezelf geen horecatijger willen noemen, maar zie je jezelf ook niet door weer en wind post bezorgen? Dan ligt een bijbaan in de supermarkt natuurlijk voor de hand. Ook in supermarkten kunnen ze geregeld extra handjes gebruiken, of dat nu aan de kassa’s is of om producten in de vakken te leggen. En ook hiervoor geldt dat je eigenlijk niet echt ervaring hoeft te hebben om te kunnen beginnen. Iets voor jou, werken in de supermarkt?

Check ook deze content

Populaire berichten