17.1 C
Amsterdam
donderdag, juli 7, 2022

Je woning moet gerepareerd worden wat nu?

Het kan zijn als je een nieuwe...

Een Carhartt hoodie is ideaal voor de wat frissere avonden

Ga je graag kamperen of naar festivals?...

Een private leaseauto

AlgemeenEen private leaseauto

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een auto te leasen. Op financieel vlak biedt dit veel mensen vaak meer duidelijkheid en daarnaast kan je hierdoor toch in een nieuwe auto rijden. Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen zal dat in een keer veel kosten met zich mee gaan brengen. Zo zal er uiteraard betaald moeten worden voor de auto. Dat is vaak al een bedrag van vele duizenden euro’s. Daarbovenop zullen nog andere kosten komen die maandelijks gaan terugkomen, zoals de verzekering voor de auto en de wegenbelasting. Ook zal er betaald moeten worden voor het onderhoud van de auto. Deze kosten kunnen erg onverwachts op komen dagen, waardoor het lastig in te schatten is hoeveel hiervoor betaald moet worden. Daarnaast zullen er uiteraard nog kosten bijkomen voor de benzine. Onderaan de streep zal dit een flink bedrag zijn voor een auto.

Leasen

Daarom kiest men er dus steeds vaker voor om een auto te leasen. Door te kiezen voor het leasen van een auto zal je iedere maand gewoon een vast bedrag voor de auto gaan betalen. Daarnaast zal je zelf alleen nog hoeven te betalen voor de kosten van de benzine en het schoonmaken van de auto. Hiervoor kan je een contract afsluiten bij de aanbieder van de auto. Een auto leasen kan afhankelijk van het contract een aantal jaren duren. Na deze jaren zal het contract voorbij zijn, waardoor je de auto weer terug zal leveren aan de leasemaatschappij. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat de auto gehouden wordt aan het einde van het leasecontract. Dat ligt maar net aan de variant van het leasen dat is afgesloten.

Private lease

Er zijn namelijk meerdere manieren waarop een auto geleaset kan worden. Een van de manieren die erg populair is, is de private lease. Bij deze variant van het leasen zal de auto op jouw persoonlijke naam komen te staan. Soms kiezen mensen er daarom ook voor om te kiezen voor een zakelijke manier van leasen, waardoor de auto niet persoonlijk op naam zal komen te staan. Bij een private lease kan je de auto echter gewoon zelf gebruiken zolang je maar gewoon de maandelijkse kosten betaalt. Hierdoor zal je dus in een nieuwe auto kunnen rijden, die je afhankelijk van jouw wensen en budget kan gaan uitkiezen bij de leasemaatschappij.  Zo zal je altijd een auto vinden die op alle vlakken perfect bij jou zal passen en waarin fijn gereden kan worden.

Check ook deze content

Populaire berichten