17.1 C
Amsterdam
donderdag, juli 7, 2022

Je woning moet gerepareerd worden wat nu?

Het kan zijn als je een nieuwe...

Een Carhartt hoodie is ideaal voor de wat frissere avonden

Ga je graag kamperen of naar festivals?...

Dingen die je moet regelen voor een uitvaart van een naaste

AlgemeenDingen die je moet regelen voor een uitvaart van een naaste

In een periode dat er iemand die erg dicht bij je staat overlijdt, komt er in een korte tijd van alles op je af. Zo zul je moeten rouwen met familie en vrienden, maar zullen er helaas ook een hoop dingen zijn die je zal moeten regelen. Zo zul je onder andere moeten nagaan of de overleden persoon wilde worden begraven of gecremeerd en wie er moeten worden uitgenodigd. Daarnaast zul je ook moeten kijken naar hoe alles financieel is geregeld. Hier zijn een aantal dingen die je moet regelen als dichtstbijzijnde persoon van een overledene. 

 

Dingen die je direct moet regelen bij een overlijden

Na het overlijden van een persoon is het belangrijk om enkele stappen zo snel mogelijk te doen. Ten eerste is het belangrijk om je huisarts te informeren over het overlijden van deze persoon. Als deze persoon al in het ziekenhuis lag, is de bijbehorende arts ook voldoende. Als dit is geregeld zul je de belangrijke naasten van deze persoon op de hoogte moeten stellen. 

 

Het uitzoeken van administratieve zaken

Naast de uitvaart die komen gaat zijn er ook een aantal administratieve dingen die je zult moeten regelen. Je zult het overlijden van een dierbare moeten melden bij de gemeente waar deze persoon in woonde. Vervolgens zul je moeten kijken of deze persoon een uitvaartverzekering had afgesloten. Er zijn een grote variatie aan manieren waarop je een uitvaart kunt financieren. Een uitvaart Amsterdam kan bij het overlijden van iemand al volledig worden vergoed, maar het kan ook zo zijn dat de verzekering niks aan uitvaartzorg heeft gekregen. Verder kun je als administratieve zaken alvast abonnementen en lidmaatschappen opzeggen. 

 

Het regelen van de uitvaart en nakomen van wensen

In een periode als deze is het eigenlijk onmogelijk om alles zelf te regelen. Daarom is het gewoonlijk om een uitvaartverzorger aan te stellen. Op deze manier zul jij straks over een aantal dagen gepast afscheid kunnen nemen van de dierbare persoon. De kans is groot dat de overleden persoon nog een aantal wensen had. Veel mensen hebben een mening over wat er met het lichaam van hun gebeurd, maar ook het geld en de eigendommen van deze persoon zal iets mee gebeuren. Je kunt deze dingen bijvoorbeeld terugvinden in een wensenboekje of een officieel testament. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de opbaring en laatste verzorging zelf te regelen als eer aan de overleden persoon. 

Check ook deze content

Populaire berichten