18.1 C
Amsterdam
zaterdag, augustus 13, 2022

Een kleding webshop beginnen: waar moet je aan denken?

Zit jij erover na te denken om...

Kinderen de ruimte geven

Veel ouders vinden het lastig om afstand...

Geld investeren in verschillende projecten? Zo pak je dat aan!

Investeren in verschillende projecten kan een spannende...

De verschillende soorten container handlers

AlgemeenDe verschillende soorten container handlers

Wanneer containers moeten worden vervoerd – meestal in de havens – gebeurt dat in de meeste gevallen met een container handler. Container handlers kunnen containers verplaatsen en stapelen en dat moet nogal vaak gebeuren in de havenindustrie. Er zijn verschillende soorten container handlers die je in diverse situaties gebruikt. In dit blog leg ik uit wat de verschillen zijn tussen reachstackers, empty container handlers, stapelkranen en straddle carriers en waar je die kunt kopen.

Reachstacker

Bij een reachstacker occasion kunnen er volle ISO-containers worden vervoerd en verplaatst. Dit voertuig heeft namelijk een maximaal vermogen van 50 ton en behoord zelf ook tot de zware voertuigen. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de reachstacker in kleine havens; bij grote havens wordt er meestal gebruik gemaakt van een portaalkraan. Er zijn verschillende merken reachstackers: Kalmar, Hyster, Linde, Liebherr en Konecranes. Variaties op de “gewone” reachstacker zijn de reachstacker met oplegger, uitvouwbare armen of wissellaadbak.

Empty container handler

Het is eigenlijk al duidelijk wat de empty container handler doet als je kijkt naar zijn naam: de empty container handler verplaatst en stapelt lege containers op een snelle en veilige manier. Deze voertuigen hebben een minder groot vermogen dan de reachstacker en zijn daarom uitsluitend bedoeld voor lege containers.

Stapelkraan

Ook stapelkranen worden vaak gebruikt om containers mee te verplaatsen en op te stapelen. Bij dit voertuig worden de containers automatisch gestapeld. Ook kun je de kraan makkelijk verplaatsen en verankeren. Op die manier kun je de containers met precisie op grote hoogte plaatsen.

Straddle carrier

Naast de reachstacker, empty container handler en stapelkraan wordt ook de straddle carrier (ook wel de containerlift) vaak gebruikt om containers te liften. Bij (bijna) elke haven werken ze met straddle carriers. Het voertuig kan namelijk containers op bijvoorbeeld een treinwagon, schip of op een andere container tillen. Ook kan de machine een container onder een walkraan transporteren.

Waar koop je container handlers?

Je kunt verschillende soorten container handlers kopen bij Trucks; reachstackers, empty container handlers, stapelkranen en straddle carriers. De meeste container handlers hier zijn van de merken Kalmar, SMV, Hyster, Fantuzzi en Svetruck. Op de site kun je handige zoekopdrachten invullen, zoals het bouwjaar van het voertuig, je kunt de prijs selecteren en de tellerafstand invullen. Ook kun je het aantal bedrijfsuren, de conditie van het voertuig, het laadvermogen, ledig gewicht, totaal gewicht en meer van tevoren bepalen. Zo weet je zeker dat je het juiste transportvoertuig kiest. Alle container handlers werken met Diesel.  

Check ook deze content

Populaire berichten