5.2 C
Amsterdam
woensdag, april 24, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Cognac kopen: lekkere, sterke drank met een verhaal!

LifestyleCognac kopen: lekkere, sterke drank met een verhaal!

Cognac is een heerlijke sterke drank die je kunt kopen in elke slijterij. Maar wat is cognac nu eigenlijk? En waarom zou je cognac online bestellen in plaats van andere sterkedranken zoals whisky of gin kopen? In dit blogartikel lees je alles over cognac: wat het is, hoe het wordt gemaakt, welke soorten er zijn en natuurlijk waarom het zo lekker smaakt!

Wat is cognac? 

Cognac is een likeur die gemaakt wordt van druivenwijn. De wijn wordt gemaakt van verschillende soorten druiven, waaronder de Ugni Blanc, Folle Blanche en Colombard. Deze druiven worden geoogst in de streek rondom de stad Cognac in Frankrijk, en daarom heet de drank ook cognac.

Wat voor soorten cognac zijn er allemaal?

Er zijn allerlei soorten cognac te koop: VS (Very Special), VSOP (Very Superior Old Pale) en XO (Extra Old). Deze cognacs zijn steeds ouder en dus sterker van smaak. Daarnaast heb je de VS cognac, die minder dan drie jaar oud is, en de VSOP cognac, die minimaal vier jaar oud is. XO cognac is tenminste tien jaar oud.

Hoe wordt cognac gemaakt?

Cognac wordt gemaakt van druivenwijn. De wijn wordt eerst vergist tot alcohol en daarna gedistilleerd in koperen pot stills. Vervolgens rijpt de drank minimaal twee jaar in eikenhouten vaten. Dit geeft de cognac zijn kleur en smaak.

Waarom is het zo lekker?

Cognac wordt gemaakt van druivenwijn, en dat maakt het erg lekker. De wijn geeft de drank een fruitige smaak, die perfect balans houdt met de sterke alcoholgehalte. Daarnaast proef je door de rijping in eikenhout ook wat vanille en kruiden, waardoor cognac nog meer smaak krijgt.

Waar moet je op letten tijdens het kopen?

Als je een lekkere cognac wilt kopen, is het belangrijk om te weten welke soort je wilt. Wil je een cognac die snel opdrinken? Kies dan voor een VS of VSOP. Deze cognacs zijn minder sterk van smaak en dus makkelijker wegdrinken. Wil je echter genieten van de smaak van cognac, kies dan voor een XO. Deze cognacs zijn ouder en dus sterker van smaak. Daarnaast moet je ook letten op de prijs: cognac is niet goedkoop, maar je hoeft ook niet de duurste fles te kopen om een lekkere cognac te drinken.

Kortom: wil je een lekkere sterke drank kopen? Kies dan voor cognac! Cognac is een heerlijke likeur met veel smaak, die perfect is om op een koude winteravond te drinken. Proost!

Check ook deze content

Populaire berichten