17.1 C
Amsterdam
donderdag, juli 7, 2022

Je woning moet gerepareerd worden wat nu?

Het kan zijn als je een nieuwe...

Een Carhartt hoodie is ideaal voor de wat frissere avonden

Ga je graag kamperen of naar festivals?...

Wanneer een klic melding doen?

AlgemeenWanneer een klic melding doen?

Een klic melding is een zeer belangrijke melding om te doen in bepaalde gevallen. Sommige mensen onderschatten dat en andere mensen weten niet eens precies wat het inhoudt. Het is zeer belangrijk dat hier wel goed naar gekeken wordt. Je moet weten wanneer er een melding gemaakt moet worden om problemen te voorkomen. Er zijn in het verleden al wel eens vaker problemen geweest. Daarom is een klic melding ontstaan. 

Een klic melding doen

Een klic melding doen doe je eigenlijk altijd als je met een machine gaat graven. Zij kunnen je dan laten zien waar alle leidingen en bedrading ligt. Op die manier voorkom je dat er eventueel iets geraakt wordt. Wanneer er iets geraakt wordt, ben je nog veel verder van huis. Je kan dan ook maar beter een melding doen wanneer je gaat graven. 

De klic melding doe je bij het kadaster. Zij kunnen precies zien hoe alles precies in elkaar ligt. Zo voorkom je een hele hoop problemen. Uiteindelijk kunnen zij je vertellen of het verstandig is om daar te gaan graven of niet, want dit zal niet altijd het geval zijn. Soms zal je er niet kunnen graven en zal je een andere plek moeten gaan zoeken. Dit kan even lastig zijn, maar het is op dat moment wel de beste keuze. Anders kun je andere mensen zeker tot last zijn. Dit is iets wat je altijd wilt voorkomen. 

Hoe maak je een klic melding

Een klic melding is niet moeilijk om te maken. Een klic melding kun je gewoon online doen. Je kunt dan het gebied selecteren waar je precies wilt gaan graven. Je vult de precieze werkzaamheden in en je eigen gegevens. Je gaat over tot betalen en daarna krijg je alle informatie die je nodig hebt. De klic melding die je gemaakt hebt is niet voor altijd geldig. De melding zal 20 dagen geldig zijn. 

De melding is verplicht om te maken als je gaat graven met een graafmachine. Wanneer je dit niet doet kunnen hier consequenties aan vast komen te zitten. Dit is dan ook de reden dat je hier rekening mee moet gaan houden als je gaat graven. Je wilt uiteraard gewoon kunnen graven zonder iemand daarmee tot last te zijn. Daarom is de klic melding uitgevonden en is hij ook sinds 2021 verplicht. Zo is iedereen gelijk en moet iedereen een melding gaan maken wanneer dit nodig is.

Check ook deze content

Populaire berichten