Op zoek naar een verzekering voor de motor

Het rijden van een motor is één van de leukste dingen die er is. Het geeft vrijheid, brengt vrienden samen en werkt erg praktisch. Denk er maar aan: iemand is snel op vrijwel alle bestemmingen zonder enig kans op files. Voor veel mensen handiger dan een auto dus. Wat is er allemaal nodig voordat jij jezelf een motorbestuurder kan noemen? De motor, een rijbewijs… en een verzekering.

Waarom verzekeren?

Net zoals bij een autoverzekering is het bij een motor ook verplicht om een verzekering af te leggen. Ook wanneer een motor in de schuur staat en momenteel niet gebruikt wordt. De reden hiervoor is waarom het in Nederland verplicht is om elk voertuig te verzekeren: iemand is gedekt voor eventuele blik- of letselschade die aan een ander voertuig aangebracht wordt.

De premie

Wanneer iets verzekert wordt, hoort er een premie betaald te worden. De motorverzekering berekenen wordt gedaan op basis van het letten van een aantal aspecten. Zo wordt er gekeken naar de motor zelf en naar persoonlijke gegevens. Bij de motor zelf is het kenteken belangrijk, de type motor, het aantal cc en het gewicht ervan. Persoonlijke gegevens draaien om de leeftijd van de bestuurder, de woonplaats en het aantal schadevrije jaren dat er gereden is.

Gewenste dekking

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten motorverzekeringen. Om deze goed te kunnen vergelijken, en zo te kunnen bepalen welke het beste bij jou past, is het een goed idee om de verschillende verzekeringen door te lezen en uit te zoeken wat precies de verschillen zijn. Websites zoals Combi Motors Verzekeringen hebben handige overzichten en kunnen op een makkelijke manier de verschillende verzekeringen vergelijken. Dan hoef jij het niet te doen!

De WA (wettelijke aansprakelijkheid) zit in elke verzekering verwerkt. Het is de basis ervan, omdat dit de schade verzekert die jouw motor aan een derde partij kan toebrengen. Het zorgt ook voor juridische hulp wanneer er schade van een derde partij is toegepast op jouw motor.

WA Beperkt Casco verzekert ongelukken, maar ook diefstal, brand, storm en natuurschade. Het brengt ook pechservice met zich mee, voor motoren jonger dan tien jaar. Een stapje verder is de WA Volledig Casco Allrisk. Deze verzekert ook de motorkleding en de helm van de bestuurder. Naast deze verzekeringen is het nog mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. De schade voor opzittende vergoedt alle schade die u als rijder of de nabestaanden lijden wanneer iemand bijvoorbeeld overlijdt door het motorrijden.

Een verzekering is niet alleen verplicht om af te sluiten, het is ook een slim ding om te doen. Veilig op de weg zijn, is één van de belangrijkste dingen voor iedereen die mee doet aan het verkeer. Zorg er daarom voor dat jij een verzekering en premie hebt die bij je past.

Berichten gemaakt 14

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven