18.2 C
Amsterdam
dinsdag, mei 28, 2024

De binnenmuren van je woning schilderen in drie stappen

Kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer wel...

De noodzaak van duurzame verwarming in Amersfoort

Wie in Amersfoort woont, weet dat het...

Hoe kun je het STAP-budget aanvragen?

LifestyleHoe kun je het STAP-budget aanvragen?

Als je binnenkort een nieuwe opleiding wilt gaan volgen, bijvoorbeeld omdat je een betere functie wilt hebben of toe bent aan een nieuwe uitdaging, is het altijd aan te raden om gebruik te maken van het STAP-budget. Het STAP-budget is een bijdrage vanuit de overheid en is als stimulans bedoeld. Dit bedrag bedraagt maar liefst duizend euro en kan dus goed gebruikt worden voor het betalen van de opleiding. Wil je weten hoe het aanvragen van een STAP-budget precies werkt? Dan is het aan te raden om vooral even verder te lezen, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Meld je aan voor een opleiding

Wanneer je gebruik wilt maken van het STAP-budget, is het belangrijk om je eerst aan te melden voor een opleiding. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om motorrijinstructeur worden, maar ook zijn er talloze jongepier verkeersopleidingen waar je uit kunt kiezen. Je moet er wel rekening mee houden dat de school of opleider een erkende opleider moet zijn, want anders is het niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-budget. Geef tijdens het aanmelden ook aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget, want dan krijg je daar een bewijs van. 

 

Het STAP-budget aanvragen

Nu je je hebt ingeschreven voor een opleiding en ook hebt aangegeven dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget, is het tijd om het STAP-budget eens te gaan aanvragen. Dit doe je door een account aan te maken bij het UWV. Het UWV is namelijk de partij die over het uitkeren van het STAP-budget gaat. Je kunt daar gewoon inloggen met je DigiD. Nadat je ingelogd bent en hebt aangegeven dat je een STAP-budget wilt aanvragen, moet je het aanmeld bewijs van de opleiding uploaden.

 

Hoe verder?

Wanneer je via het UWV het STAP budget hebt aangevraagd, hoef je alleen nog maar te wachten op antwoord vanuit het UWV. Het kan enkele dagen, weken, maar ook zelfs maanden duren voordat je daar wat over te horen krijgt. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat het potje van het STAP-budget erg snel op is. De laatste keer was het potje al binnen enkele tientallen minuten leeg en dat is natuurlijk erg snel. Het is dan ook zeker niet vreemd dat je vaak erg lang moet wachten, voordat je eindelijk het STAP-budget toegekend krijgt. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan vooral even contact op met het UWV.

Check ook deze content

Populaire berichten