28.1 C
Amsterdam
zaterdag, juni 10, 2023

Feest in de stilte

Een feestje geven in de stad kan...

Big Bag Straatzand Meets Wormenmest: Boost Your Garden’s Growth!

Every gardener dreams of having a lush...

De beste tips bij het huren van een container voor groenafval

AlgemeenDe beste tips bij het huren van een container voor groenafval

Heb jij binnenkort een container nodig voor groenafval, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe tuin gaat aanleggen, bomen gaat kappen of omdat je je huidige tuin op een andere manier eens flink onder handen gaat nemen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Met de onderstaande tips vind jij de beste en goedkoopste container.

 

Zorg dat je goed weet welk formaat container je nodig hebt

Het is wellicht lastig om in te schatten. Toch doe je er goed aan om, voordat je een groencontainer huren overweegt, na te denken over het formaat van de container die je nodig hebt. Dit doe je door voor jezelf na te gaan hoeveel afval je verwacht dat er geproduceerd zal worden. Vervolgens kun je dit omrekenen naar kubieke meters en heb je jouw ideale formaat container gevonden! Let op: je kunt beter een te grove schatting maken dan dat je een te kleine container huurt. In dit laatste geval moet je namelijk last minute nog een extra container huren en maak je hiervoor onnodige extra kosten.

 

Betaal niet meer dan nodig en huur lokaal een container

Er zijn diverse partijen die binnen heel Nederland containers verhuren, maar die ook van ver moeten komen. Hierdoor ben je een groot deel van je budget kwijt aan transportkosten. Wanneer je een container huurt bij een lokale partij voorkom je dit. Ben je woonachtig in Rotterdam en wil je een container huren Rotterdam? Kijk dan eens naar een partij als Afval.nl. Zij zorgen niet alleen voor een goed tarief voor een container bij jou in de buurt, maar komen deze ook weer ophalen en kunnen voor de afvoer van jouw afval zorgen. 

 

Zorg dat je goed weet hoe lang je de container nodig hebt

Maak vooraf met de verhuurder goede afspraken over de termijn van het huren van de container. Mag je de container een dag, een week of misschien wel meerdere maanden laten staan? Per aanbieder verschilt de maximale termijn voor het huren van een container. Kijk hier dus goed naar als je een container gaat huren! Ga – als je van plan bent om de container wat langer te laten staan – ook na bij de gemeente of dit toegestaan is en licht ook netjes even je buren in. 

 

Huur de container op tijd!

Wil je zaterdag al beginnen met een verbouwing of klus in de tuin? Zorg dan dat je de container op vrijdag laat plaatsen. Zo kun je op zaterdag ‘s ochtends vroeg direct beginnen met jouw klus.

Check ook deze content

Populaire berichten