Even voorstellen: Herman Peppelenbos, relatiemanager Grow Campus

Wie zijn de mensen achter de Grow Campus? We stellen je graag voor aan Herman Peppelenbos, die zich onlangs bij ons aansloot als relatiemanager. Herman is tevens Lector Groene Gezondheid bij HAS Hogeschool.

Herman’s lectoraat ‘Groene Gezondheid’ richt zich op het vergroten van de bijdrage van de tuinbouwsector aan het terugdringen van de zorgkosten. Het gaat om het vormen van slimme allianties met aandacht voor zowel de teelt van gezonde(re) tuinbouwgewassen als de consumptie van groente en fruit. Door bij te dragen aan gezonde eetpatronen wil dit lectoraat zorgen voor impact op onze gezondheid en vitaliteit. Samenwerken met andere instellingen is belangrijk. Zo wordt vanuit het lectoraat regelmatig samengewerkt Wageningen UR. Nu volgen enkele vragen aan Herman:

Wat is je relatie tot ons ‘voedsel van de toekomst’?
“Ik heb een grote interesse in het eetgedrag van de toekomst, met name hoe we consumenten helpen met consumptie van meer groente en fruit. Vers of verwerkt in nieuwe concepten, als het maar lekker en gezond is. Dat heeft raakvlakken met diverse expertises in de voedselketen, zoals veredeling, teelt, bereiding, innovatie en consumentgedrag.”

Waarvoor kunnen studenten en bedrijven bij jou terecht op de Grow Campus?
“Samen met de kennispartners en het bedrijfsleven op de Grow Campus, of ze nu al lid zijn van de Grow Campus of (nog) niet, bouw ik graag aan innovatieve projecten rondom het voedsel van de toekomst. Daarbij zetten we gerichte groepen studenten in op vragen die op dit moment in de markt en maatschappij leven.”

Herman is te bereiken via Herman.peppelenbos@growcampus.nl 

2017-09-25T14:50:06+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag